De Schoor zet weggeefkasten op de kaart

Er komt een uitgebreid overzicht van alle ruil- en weggeef-initiatieven in Almere. Welzijnsstichting De Schoor gaat alle ‘kastjes’ inventariseren.

Verspreid over de stad bestaan veel ruilkasten, minibiebs, zwerfboekenkasten en voedselkasten. Volgens De Schoor zijn deze initiatieven hard nodig en leveren ze een bijdrage aan het contact in woonwijken.

De Schoor wil daarom al deze activiteiten in kaart brengen. Wie er een onderhoudt, wordt verzocht die aan te melden op de facebookpagina van De Schoor. Deelnemers worden dan op de kaart vermeld en ze kunnen met anderen in contact komen.

Almere kent nu al weggeefwinkels en weggeefkasten. Daar kunnen Almeerders spullen brengen die anderen gratis mogen meenemen. Verder zijn er voedselkasten waar houdbare producten worden aangeboden. Daarvan bestaat nu al een overzicht op de website almere.voedselkasten.nl.

Op veel plaatsen staan ook minibiebs en kasten voor zwerfboeken, waarvan enkele speciaal voor kookboeken. Almeerders namen ook al het initiatief tot het plaatsen van ruilkasten voor planten, stekjes en zaden.

De Schoor wil ook de uitgiftepunten voor menstruatieproducten in het overzicht opnemen evenals allerlei initiatieven voor het ruilen en aanbieden van andere spullen en voedsel.

Geschreven door