Waterwijk vrouwen ondanks geblesseerde spelers toch naar winst 

Op een zonovergoten sportpark Rie Mastenbroek trad Waterwijk vrouwen 1 in de derde klasse aan tegen Eemnes, de enige tegenstander naast Ajax waar Waterwijk in de eerste helft van de competitie punten tegen verloren heeft. Uit bij Eemnes werd het destijds een zwaarbevochten  3-3.

Na 8 minuten in de wedstrijd tegen Eemnes scoorde Saskia Vermeulen. Ze veroverde de bal op het middenveld en schoot van 30 meter hard over de keepster raak 1 – 0.   Nog geen 5 minuten later scoorde Waterwijk opnieuw, Saskia Vermeulen schoot opnieuw van afstand hard op doel en de van de keepster terugspringende bal werd door Salwa Boultam binnengeschoten en was de 2-0.  Eemnes probeerde wel de aanval te zoeken en was dichtbij een doelpunt, ook hier werd van afstand geschoten maar spatte het schot uiteen op de lat en bleef een treffer uit. Voor de rust werd er ook niet meer gescoord.  

Kansrijke positie.

In de tweede helft probeerde Eemnes de aansluitingstreffer te maken. Er waren aanvallen over en weer zonder dat de keepsters echt op de proef werden gesteld. Na 10 minuten kapte Jaimy Rooze in kansrijke positie de bal langs de verdedigster van Eemnes en werd daarbij onderuit gehaald. Met de toegewezen strafschop kon Saskia Vermeulen de wedstrijd definitief beslissen maar de penalty ging ruim over het doel van Eemnes. 

Hierna een feller Eemnes en was wat meer voor het doel van Waterwijk te vinden en was ook dicht bij de 2-1. Waterwijk was gewaarschuwd en nam het initiatief weer in handen. Joy Ugwa besliste uiteindelijk de wedstrijd definitief. Na een goede één-twee combinatie met Elize Baartwijk kwam ze oog in oog te staan met de keepster en maakte de 3-0. De 4-0 kwam tot stand toen Waterwijk opnieuw een penalty mocht nemen nadat bij een hoekschop van Waterwijk twee overduidelijke overtredingen werden begaan door Eemnes. De toegewezen strafschop werd door Anissa Aktaou feilloos ingeschoten : 4- 0. 

Geblesseerd.

Eemnes redde alsnog de eer, uit een  voorzet werd  de uitkomende Cahtleen Doelwijt gepasseerd 4-1.Kort voor het eindsignaal ging de doelvrouw van Waterwijk geblesseerd van het veld toen ze verkeerd terecht kwam bij een vangbal en haar enkel blesseerde.Het was het enige smetje op de verdiende overwinning en goed gespeelde wedstrijd van de vrouwen. 

Geschreven door