Waterwijk heer en meester in Almeerse derby

ASC Waterwijk heeft zaterdag een verdiende overwinning behaald op SC Buitenboys. Op sportpark Polderkwartier kon het in degradatiegevaar verkerende team van Mark Steur geen potten breken en ging met 0-4 onderuit.

In de twintigste minuut was het raak voor de bezoekers uit Almere-Stad. Een voorzet van Douwe Willemars werd met het hoofd door Klaasen Bos in de touwen gewerkt: 0-1. Na de openingstreffer bleef het team van trainer Ben Vis het spel maken en zorgde voor het meeste gevaar. In de vijfendertigste minuut leek ASC Waterwijk op 0-2 te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, waardoor de ploegen met een 0-1 stand gingen rusten.

Waterwijk betere ploeg.

Alle hoop die SC Buitenboys nog had op een goede afloop werd al snel in de tweede helft de grond in geboord. Na drie minuten passeerde Gary Bouwmeester keeper Rick van Dekken van SC Buitenboys opnieuw met een kopbal. ASC Waterwijk bleef hierna het spel maken en gaf SC Buitenboys geen enkele kans om de aansluitingstreffer te maken. Een kwartier voor tijd viel dan ook  de definitieve beslissing. Lando Pourchez tekende voor de 0-3. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het leed nog erger voor SC Buitenboys toen Tim Klaassen-Bos de 0-4 eindstand op het scorebord zette.

ASC Waterwijk staat nu op de vijfde plek en het SC Buitenboys van de vertrekkende trainer Mark Steur staat in de gevarenzone. Als hij de trein niet snel op de rails krijgt dreigt het spelen van nacompetitie of zelfs directe degradatie.

foto: Tim Klaasen-Bos scoorde de vierde treffer voor ASC Waterwijk.

Geschreven door