6 tips om je schuifpui te onderhouden

Veel glazen deuren hebben regelmatig onderhoud nodig. Voordat je je deuren vervangt, moet je beslissen of je het onderhoud aankunt. Als je onlangs hebt besloten om je deuren te vervangen door een schuifpui dan is het onderhoud al helemaal belangrijk. Je zult anders op den duur een schuifpui reparatie moeten aanvragen, wat natuurlijk geld kost. Voorkom dit door je schuifpui goed te onderhouden. Dit is mogelijk met behulp van de volgende tips! 

Veeg het frame

Ongeacht het frametype, je moet dit schoonvegen om de levensduur te behouden. Stof aan de binnenkant de randen en rond de bovenkant van je lijst licht af. Herhaal het afstoffen terwijl je buiten bent en veeg het af met water en zeep. Vermijd het gebruik van producten met chemicaliën die het materiaal veranderen. Dit zijn de chemicaliën voor het reinigen van ramen die je moet vermijden:

  • Ammoniak
  • Glycolether
  • Ftalaten

Als je deuromlijsting van hout is, vernis deze dan vaak, vooral als er aan de buitenkant hout is.

Maak het glas schoon

Het grootste deel van het onderhoud is het schoonmaken van het glas. Glas kan vlekken, strepen en plakkerige resten vertonen door vochtophoping. Neem even de tijd om de grote stukken schoon te maken met een glasreiniger. Door vaak schoon te maken, kun je de tijd verkorten die nodig is om vuil op te hopen, vooral in de frames en de baan. Heeft een slotenmaker in Barendrecht een slot geplaatst in je schuifpui? Maak dan ook zeker het slot schoon. 

Reinig de sporen

Als je hebt gemerkt dat de sporen op de terrasdeur van je vriend binnen een week na gebruik vuil verzamelen, dan is dat een zeker teken dat ze hun sporen moeten opruimen. Wanneer je je op maat gemaakte schuifdeuren ontvangt, stofzuig je alles om vuil te verwijderen. Gebruik zeep en water om de groeven te verwijderen. Je kunt moeilijkere plekken bewerken met een botermes of tandenborstel door moeilijk bereikbare plaatsen te plukken. 

Smeer de deuren

Smering is de volgende. Om te voorkomen dat je deur blijft plakken, haal je de deur van het kozijn en maak je de baan grondig schoon. Je kunt glijmiddel op petroleum- of siliconenbasis gebruiken. Gebruik siliconen om minder vuil aan te trekken en minder tijd te besteden aan het schoonmaken van de baan. Als je aluminium rupsbanden hebt, gebruik dan geen smeergels, omdat hierdoor de schuif gaat roesten. Schuur in plaats daarvan je groef zodat de deuren beter glijden.

Controleer de uitlijning

Soms glijden deuren van de schuif omdat mensen hard aan de hendel duwen of trekken. Controleer je deur eens in de paar maanden om eventuele problemen met uitlijning of gammele bewegingen opnieuw af te stellen en op te lossen.

Vervang de tochtstrippen

De elementen zijn ongewenst, dus vermijd ze door de tochtstrippen te vervangen. Tochtstrippen helpt de warmte binnen te houden en de kou buiten te houden. Als je tochtstrip oud is, is het tijd om het te veranderen. Vervang het strippen om de twee tot drie jaar. Bij het leren van de onderhoudstips voor schuifdeuren, is het essentieel om jezelf af te vragen of je het onderhoud van een schuifdeur aankunt.

Geschreven door