Alles over het AZ-900 certificaat

Tijdens Ignite 2018 onthulde Microsoft een vernieuwd Azure-certificeringspad, of beter gezegd een reeks paden naar de verschillende Azure-certificaten. Een van de nieuwe kenmerken van deze aanpak was het AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals-examen. Hoewel het geen must-examen is, is het de eerste stap voor elk Azure-certificeringstraject, wat impliceert dat het relatief veel waar voor je geld biedt. In dit artikel gaan we wat dieper in op de samenstelling van het AZ-900-examen zelf, evenals op de omliggende context, om de vraag te beantwoorden: is AZ 900 het waard?

Waar gaat de AZ-900 over? 

De nieuwe, op rollen gebaseerde certificeringstrajecten van Microsoft beperken de focus van elke certificering tot specifieke functies die iemand binnen een organisatie zou kunnen vervullen, zoals beveiligingsingenieur, architect of beheerder. Deze zijn heel eenvoudig: voor meer dan de helft van de acht certificeringen is slechts één examen vereist.

Het AZ-900-examen wordt vermeld als een optionele, voorbereidende stap op weg naar de eigenlijke certificeringstests. Dit vertelt ons twee dingen: het materiaal is breed genoeg om op elke Azure-rol van toepassing te zijn, wat ook betekent dat het materiaal niet specifiek genoeg zal zijn om een ​​cruciale rol te spelen in een van de verplichte examens.

Een diagram laat zien dat tot 50 procent van het examen bestaat uit basisprincipes (inzicht in cloudconcepten en inzicht in beveiliging, privacy, compliance en vertrouwen). De andere helft van de test omvat kernconcepten van Azure, zoals services, prijzen en ondersteuning. Om te begrijpen waarom Microsoft dit examen heeft ontwikkeld, moeten we een beetje uitzoomen en kijken naar de bredere economische context. Hierdoor leggen we goed uit waar het AZ-900 certificaat over gaat. 

Cloud computing-services zorgen voor een revolutie in de IT-industrie. Hoewel AWS momenteel marktleider is in totale omvang, is Azure de snelst groeiende provider en wint het snel terrein. De diensten die door deze twee reuzen worden aangeboden, hebben een equivalentiepercentage van ongeveer 99 procent, waardoor het onderscheid voor abonnees in de eerste plaats een zakelijke beslissing is, niet een technologische.

Deze enorme, aanhoudende groei deed Microsoft beseffen dat ze snel grote aantallen nieuwe professionals moesten werven om hun expansie en concurrentie met AWS te blijven aanwakkeren . Vanwege het enorme aantal zouden veel van deze personen ofwel een niet-technische achtergrond ofwel een niet-cloudcomputingrol hebben, waardoor een introductietraject een praktische noodzaak is. 

Is het AZ-900 certificaat het waard?

AZ-900 was de oplossing voor dit probleem. Het leertraject van Microsoft kan vrijwel iedereen van een “Ik weet niets van Azure of cloud computing”-status naar het behalen van het examen brengen in ongeveer tien uur voorbereiding. Dit is uitstekend nieuws voor iedereen die in een van de volgende categorieën valt:

  • Je komt voor het eerst in aanraking met cloud computing. Je stapt de branche binnen, maar hebt geen duidelijk idee van hoe je carrière eruit zal zien of op welke specifieke rol je je richt.
  • Je bent bekend met cloud computing maar hebt vrijwel geen ervaring met Azure zelf.

Je wilt reageren op systeembeheerder vacatures waarbij je in een cloudgebaseerde rol zult werken.

Geschreven door