4 regels om je auto optimaal te wassen 

In een COVID-19-tijdperk waarin netheid en hygiëne belangrijker waren dan ooit, ontdekten veel mensen een doe-het-zelffilosofie om je auto er op zijn best uit te laten zien. Daarom hebben we besloten om enkele snelle en gemakkelijke tips te delen om een ​​professioneel ogende wasstraat Almere te krijgen zonder dat je met je auto ergens heen moet rijden.  

Parkeer in de schaduw 

Parkeer voordat je begint je auto in de schaduw als het een warme dag is. Je wilt niet dat felle zonneschijn het water dat je gebruikt verdampt en lelijke strepen op je verf achterlaat. Deze droogheid maakt het oppervlak ook meer vatbaar voor krassen wanneer je het zonder enige smering afveegt. Je mag je verfwerk nooit droogvegen. En vergeet niet dat die chemicaliën die je gebruikt om de auto te wassen niet bedoeld waren om op hete oppervlakken aan te brengen. Wacht misschien tot later op de dag om je wasstraat Rotterdam te starten in plaats van midden in de middag zonneschijn.

Werk van boven naar beneden

Een goede vuistregel bij het schoonmaken van je auto is dat de zwaartekracht je vriend is. Begin bovenaan en werk naar beneden, waarbij je het water langs de auto laat lopen en het vuil meeneemt. Dit is ook gunstig omdat de onderste helft van de auto vuiler is en je dat vuil niet via je spons of doek naar boven wilt overbrengen. Een uitzondering op deze regel zijn je wielen; misschien wil je je velgen doen voordat je iets anders doet, want als je ze als laatste doet, betekent dit dat ze als laatste worden gespoeld en dat veroorzaakt onvermijdelijk spatten op je nu droge verfbeurt. Hierdoor ontstaan ​​watermerken, waardoor je weer over de body moet en we willen voorkomen dat we dubbel werk moeten doen. 

Gebruik twee emmers

Je zou denken dat voor het wassen van een auto maar één emmer water en zeep nodig is – fout! Je moet ten minste twee emmers gebruiken: een om af te spoelen en een om in te zepen. Je wilt niet dat je vuile microvezeldoek in je schone zeepwater komt voordat alle onzuiverheden eruit zijn gespoeld. Deeltjes en vuil blijven achter in de spoelemmer en niet op de doek, waar ze mogelijk krassen kunnen veroorzaken op je onberispelijke verfbeurt. Je voorkomt dus schade aan je auto bij de wasbeurt door twee emmers te gebruiken. 

Vermijd sommige keukenbenodigdheden

Elk huishouden heeft wel ergens een geel-en-groen gekleurde spons liggen; gebruik deze schuursponsjes niet op je ongerepte carrosserie. Bescherm je lakwerk door gebruik te maken van zachtere materialen zoals een microvezeldoek. Handdoeken zijn een ander afschrikmiddel voor je schilderwerk. Als je deze webpagina afsluit met één afhaalpunt, laat het dan dit zijn: de enige stof die je zou moeten gebruiken is microvezel of een materiaal met een vergelijkbare zachtheid. Verder is afwasmiddel misschien oké voor je vaat, maar niet voor je verfbeurt of waslaag. Blijf uit de buurt van ontvetters en kies voor gespecialiseerde autowaszeep of zelfs een allesreiniger. 

Geschreven door