Almeerse CU wars van coalitie Flevoland met PVV

Het Almeerse raadslid Kees Hendriksen (foto) van de ChristenUnie verzet zich openlijk tegen het nieuwe bestuur van Flevoland. Hendriksen is het oneens met het besluit van zijn partij om deel te nemen aan Gedeputeerde Staten waarin ook de PVV deelneemt.

De coalitie van BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP wordt vrijdagavond in Lelystad gepresenteerd. De partij van Hendriksen in Almere heeft grote moeite met de samenwerking.

Op twitter schrijft het raadslid: “Je idealen, normen en waarden verkwanselen voor een deal en het pluche en partijen in het zadel helpen, die elk probleem reduceren tot “het is de schuld van de nieuwkomer”, “minder, minder, minder” en “fuck de planeet, klimaatverandering me reet”.

“Landelijk en lokaal zou ik me graag blijven inzetten, want ik geloof in de idealen van onze partij. Maar waar kan ik me uitschrijven als lid van de provinciale unie?”

Geschreven door