Vestiging McDonald’s nog onzeker

De gemeenteraad lijkt sterk verdeeld over de vestiging van McDonald’s in Oosterwold. Sommige fracties zien geen belemmeringen voor de komst van de fastfoodzaak.

Ruim 1800 inwoners van de wijk, die een groen en duurzaam karakter heeft, verzetten zich tegen McDonald’s. De bewoners vinden het bedrijf niet in Oosterwold passen en zeggen zich overvallen te voelen. Femke Mosterd, die namens de tegenstanders insprak tijdens de Politieke Markt, zegt dat de projectontwikkelaar “geen boodschap heeft aan de prachtige waarden en beleidsregels voor Oosterwold”.

Mosterd: “Dit plan is helemaal vanaf de snelweg beredeneerd en het is van projectontwikkelaar Bun misleiding. En dat in een wijk waar het telen van lokaal voedsel en waar eigen initiatief voorwaarden zijn om je te vestigen. Op de site van Bun staat dat er een winkelcentrum komt met lokale en verse producten en dat bewoners kunnen rekenen op kwaliteit en een sterke focus op duurzaamheid.”

Raadsleden van VVD en PVV zeggen dat de vergunning voor het bedrijf voldoet aan de criteria en dat er dus geen belemmeringen zijn. Het CDA wijst op de eigen keus van het publiek en zegt dat het bedrijf ook gezond vegan aanbiedt. Volgens de PVV heeft McDonald’s voor elk wat wils en is Oosterwold geen enclave in Almere waar andere regels zouden gelden.

De Partij voor de Dieren en Forum voor Democratie vinden McDonald’s in die wijk ongewenst en andere partijen moeten nog aan het woord komen.

Geschreven door