Brutale dief besteelt hoogbejaarde vrouw

Een 92-jarige Almeerse is het slachtoffer geworden van een brutale dief. De jonge man bezocht de vrouw in haar woning in de Poëziestraat in Stad, zogenaamd namens de politie.

Het incident vond plaats in Literatuurwijk op vrijdag 14 april aan het einde van de middag. Het slachtoffer kreeg eerst een telefoontje van iemand die zich als politieman aandiende en aankondigde dat hij haar bankpas kwam ophalen vanwege fraude.

De hoogbejaarde vrouw was in de war van het gesprek, maar opende even later toch de deur en gaf de man haar pas. De zogenaamde agent vroeg nog naar haar sieraden. Het slachtoffer was zo van slag dat ze er even bij ging zitten. De behulpzame dief reikte de vrouw zijn hand toe om haar vervolgens weer uit de stoel te helpen. De vrouw gad hem de sieraden mee.

Als kort daarna een zorgmedewerker komt, wordt de bankpas snel en op tijd geblokkeerd. De sieraden is de vrouw echter kwijt.

De politie wil de dader alsnog vinden en heeft een foto verspreid. Bekenden van de man worden verzocht melding te doen. (foto: boevenvangen.nl)

Geschreven door