Almere niet in rij ‘gelukkigste’ plaatsen

De gelukkigste mensen van het land wonen niet in Almere. Op een reeks van punten waarmee alle gemeenten vergeleken zijn, scoort Almere slechts zes van de 21 punten.

De cijfers betreffen de ‘brede welvaart’, waarbij criteria als inkomen, vermogen en werkloosheid tellen, maar ook de tevredenheid met het leven en de afstand naar een café.

De Overijsselse gemeente Dalfsen scoort verreweg het best: 19 van de 21 punten. Inwoners hebben er een hoge levensverwachting, aardig wat vermogen, grote sociale cohesie en weinig werkloosheid. Overigens zijn er in de buurt van Dalfsen veel meer plaatsen die gunstig scoren.

Almere komt er allesbehalve gunstig uit. Maar dat geldt ook voor Amsterdam, Zaanstad en Rotterdam. Flevoland als geheel scoort ook niet gunstig: evenals Almere haalt Lelystad slechts 6 punten. (archieffoto)

Geschreven door