Handige reistips voor een backpack vakantie in Azië

Backpacken in Azië is een avontuurlijke en prachtige ervaring waar veel mensen van dromen. Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden van Thailand, de fascinerende geschiedenis van Vietnam wilt ontdekken of door de adembenemende natuurlijke landschappen van Indonesië wilt trekken, Azië heeft voor iedereen iets te bieden. Hier zijn enkele handige tips om jouw backpack avontuur in Azië zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Koop een goede backpack

Als je van plan bent om door Azië te gaan backpacken, is het kiezen van de juiste backpack essentieel voor een comfortabele en zorgeloze reiservaring. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een backpack. Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een te grote backpack kan onhandig zijn en een te kleine kan onvoldoende ruimte bieden voor al je spullen. Kies voor een backpack met verstelbare banden en een comfortabel draagsysteem, zodat je het gewicht goed kunt verdelen over je rug en schouders. Daarnaast is het handig om een backpack te kiezen met meerdere compartimenten, zodat je je spullen georganiseerd kunt opbergen en gemakkelijk terug kunt vinden.

Pak licht en slim in

Bij backpacken is het belangrijk om licht te reizen. Neem alleen de belangrijke items mee en vermijd overbodige bagage. Denk aan lichte kleding die je kunt mixen en matchen, toilettas met kleine formaten en andere compacte reisbenodigdheden. Vergeet niet om ruimte vrij te maken voor souvenirs! Wil je bijvoorbeeld een strandtas hebben voor de dagen dat je lekker naar het strand gaat, dan kun je beter daar een strandtas kopen. Het scheelt je een hoop ruimte en vaak zijn ze in Azië ook een stuk goedkoper.

Plan je route, maar blijf flexibel

Een goede planning is belangrijk, maar sta ook open voor onverwachte avonturen. Azië zit vol verrassingen en je wilt niet het gevoel hebben dat je aan een strak schema vastzit. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om te genieten van de plaatsen die je bezoekt en de lokale cultuur te ervaren. Zo kan het zomaar zijn dat je besluit om ergens een aantal weken langer te blijven, omdat je het hier zo ontzettend naar je zin hebt. Niet voor niets is het advies dan ook om een open ticket te boeken, zodat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je terug vliegt.

Leer de basis van de lokale taal

Hoewel veel mensen in Azië Engels spreken, kan het toch handig zijn om enkele basiszinnen te leren in de lokale taal. Dit zal je helpen om gemakkelijker te communiceren met de lokale bevolking en meer authentieke ervaringen op te doen. Leer bijvoorbeeld hoe je jezelf voorstelt, om hulp vraagt of eten bestelt. Je zult zien dat de mensen dit enorm zullen waarderen, waardoor ze veel meer voor je willen doen.

Budget

Het is belangrijk om een budget op te stellen voor je reis en dit goed te beheren. Doe wat onderzoek naar de kosten van accommodatie, transport, eten en activiteiten in de landen die je wilt bezoeken. Zorg ervoor dat je voldoende geld hebt of toegang tot betaalmogelijkheden tijdens je reis. Wat je ook kunt doen, is lokale mensen vragen of je voor ze kunt werken. Vaak is dit mogelijk, alleen dan niet in ruil voor geld, maar voor een slaapplek of maaltijd. Dit zorgt ervoor dat je de kans hebt om langer te blijven, doordat je het geld dat je hebt, kunt bewaren voor het moment dat je het echt nodig hebt. Wel is het aan te raden vooraf even goed te kijken welke werkzaamheden je moet uitvoeren, aangezien ze het in dit soort landen niet zo nauw nemen met de ARBO regels zoals je zult begrijpen.

Geschreven door