Forza Almere uitgebekerd na missen van strafschoppen

Het is vijfdeklasser Forza Almere niet gelukt om in de districtsbeker een ronde verder te komen. Tegen zondag derdeklasser TABA werd het een doelpuntrijk duel dat uiteindelijk in het voordeel van TABA uitviel door het beter benutten van strafschoppen.

Op en neer

In de zesde minuut van dit duel nam de thuisclub uit een corner de leiding. Hierna ging het spel op en neer en kwamen er diverse kansen over en weer. Later in de eerste helft werd het gelijk en dat was terecht. TABA kwam hierna steeds vaker voor het vijandelijke doel en maakte nog voor de rust twee doelpunten. Uiteindelijk scoorde Forza ook nog een keer en was de ruststand 3-2.

Blessures

Na de rust twee felle ploegen die een overtreding niet schromen en dat leverde ook de nodige blessures op, waaronder Forza-aanvoerder Gary Bouwmeester. Het bleef hierna spannend en in minuut 70 maakte Forza de gelijkmaker en werd het hierna een spannende strijd. In de slotfase wisten de gastheren alsnog de 4-3 te maken en liep Forza weer achter de feiten aan. In blessuretijd toch nog de gelijkmaker voor Forza uit een toegekende strafschop:4-4. In de nodige strafschoppenserie miste TABA geen strafschop en Forza deed dat wel en ging TABA verder in de beker en droop Forza teleurgesteld af.

Komende wedstrijd zal Forza de draad weer op moeten pakken als de competitie dan weer wacht. Dan is de tegenstander op sportpark Annapark BVV ‘31.

Geschreven door