Vernieuwd Sporting Almere pakt eerste overwinning

Sporting Almere, dat in de zaterdag 5e klasse C uitkomt, heeft dit seizoen veel nieuwe spelers in de selectie. Trainer Tareq abed Magied wil komend seizoen zorgen dat men goed meedraait in deze klasse. Nadat het eerste competitieduel verloren ging, pakte men jl zaterdag wel de punten. Tegen t ‘Gooi werd het een 5-3 zege.

Sporting Almere ging goed van start in dit duel en kreeg al snel een overwicht, maar het scoren van doelpunten liep nog wat stroef. Kansen waren er genoeg in de eerste helft maar men kwam maar tot een doelpunt, gescoord door Damon Tang: 1-0. De gasten hadden ook wel wat kansjes maar scoren deden ze voor de rust niet.

Wat nonchalant.

Na de rust bouwde Sporting de voorsprong uit, de tegenstander wist uiteindelijk ook driemaal tot scoren te komen doordat Sporting bij vlagen wat nonchalant voetbalde. Uiteindelijk scoorde voor Sporting de tweede helft: Renzo van Jaarsveld 1x en Miles Tjon 2x ook scoorde Max de Ree nog eenmaal. De uiteindelijke 5-3 winst was dan ook wel verdiend en geeft het spel van Sporting perspectief voor de toekomst.

Stijgende lijn.

Trainer Tareq abed Magied over het spel van zijn ploeg:  “ Een stijgende lijn is duidelijk zichtbaar en de spelers tonen een uitstekende inzet. Je ziet dat ze groeiend zijn en dat is mooi om te zien, ik ben trots op mijn selectie en ik hoop dat we de stijgende lijn door kunnen zetten “: aldus de trainer van Sporting Almere.

Komende zaterdag speelt men tegen Zuidoost United in Amsterdam. 15:00 uur begint dit duel.

archieffoto: Sherwan Mustafa hier nog voor FC Almere actief kan komend seizoen belangrijk zijn voor Sporting Almere.

Geschreven door