Almeerder vast voor fraude met belastingen

De FIOD heeft donderdag een Almeerder aangehouden die verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek. De man van 26 jaar is meegenomen voor verhoor.

Hij wordt samen met zijn ex-boekhouder verdacht van het doen van onjuiste aangiften omzetbelasting. De man uit Almere wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte.

Drie woningen en een bedrijfspand in Almere en Rijswijk zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en contant geld. Het strafrechtelijk onderzoek startte na een signaal van de Belastingdienst. De Almeerder is eigenaar van twee ondernemingen die zich bezighouden met diverse handelsactiviteiten.

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op de aangiften omzetbelasting over de jaren 2016 tot en met 2021. In deze jaren hield de Almeerder er volgens het onderzoeksteam een gebrekkige administratie op na. Toch diende zijn boekhouder aangiften omzetbelasting in. Latere stukken, die door een andere boekhouder werden ingediend, toonden aanzienlijke verschillen met de eerder ingediende aangiften.

Het onderzoeksteam vermoedt ook dat de 26-jarige verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte. Vermoedelijk verstrekte hij valse stukken bij een hypotheekaanvraag.

Geschreven door