Draaiorgel bij marktkooplui Haven niet welkom

De muziek van draaiorgel Daisy Bell was bij marktkooplui in Haven vanwege geluidoverlast niet populair. De orgelman heeft na een zoektocht van de gemeente naar andere standplaatsen, zelf de aanvraag voor een vergunning ingetrokken.

Tijdens de Politieke Markt stelde 50Plus donderdagavond vragen over het Almeerse draaiorgel. De orgelman kreeg ook in Stad minder speelruimte. De man met het centenbakje overweegt daarom vaker in het centrum van Amsterdam te spelen.

Muziek ten gehore brengen is in Almere niet toegestaan binnen honderd meter van een markt. De gemeente heeft dat kader gehanteerd en ontdekte dat op de markt in Haven weinig draagvlak voor de orgelmuziek bestaat.

In Stad bleek in 2019 een verkeerde vergunning te zijn afgegeven. Daar moet het orgel ook ver van de markt draaien en elk kwartier verkassen. De gemeente heeft de ondernemer een alternatief aangeboden, maar daarop is hij niet ingegaan.

Wethouder Alexander Sprong wil alsnog met de muzikant in gesprek over een muziekvergunning.

Geschreven door