SC Buitenboys overrompeld door gretig Wartburgia

SC Buitenboys heeft in 2A een gevoelige nederlaag geleden tegen Wartburgia,(5-2). De eerste 10 minuten van dit duel was gelijkopgaand maar later kwam de thuisclub los en werd Buitenboys overlopen. De ploeg van Dennis Verwer kwam deze tegenslag ook niet meer te boven.

Veel balverlies

Toen Wartburgia 25 minuten de toon aangaf, werd er ook gescoord door de Amsterdammers. Buitenboys leed in deze fase veel balverlies en zette te weinig druk op de tegenstander. Elke kans van de thuisclub was raak en stond Buitenboys al snel met 4-0 achter. De laatste tien minuten van de eerste helft deed Buitenboys wat terug en kreeg ook twee behoorlijke kansen maar deze werden niet afgemaakt en was de 4-0 ruststand een feit.

Meer beleving

Na de rust was er veel meer beleving bij de gasten en waren er ook momenten waaruit zeker gescoord had kunnen worden maar als het niet mee zit scoor je vaak ook niet en dat gebeurde dan ook. Wartburgia deed dat echter wel uit met een afstandsschot van zeker 35 meter : 5-0. Hierna waren er wat wissels bij Buitenboys en wist Rowdy Moorman de eer te redden en later maakte de jeugdige Daan Herbert de tweede Almeerse goal: 5-2.

Trainer Dennis Verwer zag toch nog positieve punten, “ Jammer van die mindere 25 minuten van ons maar we toch nog genoeg kansen creëerden  om de stand nog een ander aanzicht  te geven. Hopelijk weten we voortaan de ondergrens te bewaken en zelf meer tot scoren te komen “.

Komende wedstrijd krijgt Buitenboys het sterke Jong Holland op bezoek.