Bonifatiusspeld naar vrijwilliger Peter Huis

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente heeft Peter Huis de Bonifatiusspeld ontvangen. De jaarlijkse onderscheiding kreeg hij van burgemeester Hein van der Loo.

Peter Huis (45) is conciërge bij basisschool De Klimop, maar hij werd onderscheiden voor zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten.

Niet alleen is hij actief voor Omroep Almere, hij was ook vrijwilliger op de Floriade en tijdens het lichtfestival. Verder zet hij zich in als technicus bij Casa Casla. Ook is Huis actief voor Vis à Vis en voor poppodium De Meester.

De Bonifatiusspeld is de hoogste onderscheiding van de gemeente. Kandidaten voor de speld moeten zich buitengewoon hebben ingezet voor de Almeerse samenleving en zij moeten een voorbeeldfunctie voor de inwoners hebben.

Geschreven door