Topensemble musica gloria terug in Goede Rede met Corelli en Händel

Jong, sprankelend en van internationaal topniveau. Het Belgische barokensemble Musica Gloria is vrijdag 19 januari om 20 uur opnieuw te gast bij Goede Rede Concerten. Met een programma voor hobo, strijkers en claviorganum, waarin Corelli en Händel de hoofdrol spelen.

In het begin van de achttiende eeuw deelden Georg Friedrich Händel en Arcangelo Corelli regelmatig het podium. De ontmoetingen van deze twee meesters vormen de inspiratie voor dit programma. Diverse genres, compositiestijlen en sferen komen aan bod. Waaronder de bekende en virtuoze La Follia van Corelli en het ludieke orgelconcerto ‘The Cuckoo and the Nightingale’ van Händel. Ook enkele minder bekende werken zijn te horen.

Historische instrumenten

Musica Gloria is een van de grote namen in de uitvoering van de barokmuziek. Het ensemble brengt niet alleen een boeiend muzikaal verhaal, maar zorgt op gepaste tijden ook graag voor een muzikale knipoog. Daarbij maken de musici gebruik van de volledige zaal en niet enkel het podium. In dit concert bespelen zij diverse historische instrumenten, waaronder het vrij onbekende claviorganum, een combinatie van een orgel en klavecimbel.

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.

Geschreven door