Forza Almere verspeelt dure punten tegen de Vecht

Forza Almere was weer iets completer dan vorige week, maar zeker nog niet op volle sterkte, maar zou je thuis toch van de Vecht moeten winnen. Dit gebeurde niet en liep men  tegen een domper op.

Countervoetbal

Forza was natuurlijk in de uitwedstrijd gewaarschuwd voor het countervoetbal met de snelle uitbraken van de Vecht en dus werd ervoor gekozen om wat vaker juist de bal achter hun verdediging te leggen. En ondanks dat Forza de eerste helft sterker was  viel de bal niet lekker, en waren er op wat schoten en een afgekeurde goal na, weinig grote kansen.De eerste helft werd er dan ook niet gescoord door beide partijen.

2x rood

Met twee wissels werd de tweede helft gestart en direct na een minuut een grote kans voor Rory de Meijer. Nadat de Vecht na 5 minuten een grove overtreding op diezelfde Rory de Meijer maakte en rood kreeg, en moesten de doelpunten wel komen, maar nog steeds ging het niet makkelijk bij Forza. In de 55e minuut wel nog een scrimmage voor de goal van de Vecht en een goal, maar de keeper werd in de ogen van de scheidsrechter gehinderd en ging het doelpunt niet door. En dan de bevrijdende 1-0. Een eigenlijk niet zo beste corner, komt toch bij de volledig vrijstaande Rory de Meijer en die scoort behendig in de verre linkerhoek. De Vecht leek geknakt , maar ze bleven knap verdedigen en loerde op die ene counter die de 1-1 op zou leveren en die kwam er dan ook in de 75e.  De Vecht maakte de  1-1 en werd het een andere wedstrijd.

Niet veel later krijgt een de Vecht speler zijn tweede gele kaart dus rood en zou Forza tegen negen man door moeten drukken met nog een kwartier te gaan.Uiteindelijk lukt dat niet ondanks diverse kansen en verspeelde Forza twee dure punten.

Komende wedstrijd zal men in een uitwedstrijd tegen OSO  zich moeten herstellen om mee te blijven doen voor een toppositie.