FC Almere vrouwen laat dure punten liggen bij ‘s Graveland

Het is het vrouwenteam van FC Almere niet gelukt om aan het duel met  ‘s Graveland drie punten over te houden. Na negentig minuten moest men ervaren dat de thuisclub een goal meer had gescoord. Het werd een 2-1 nederlaag en dat was niet verwacht.

Achterstand

De Almeerse vrouwen liepen al snel tegen een achterstand aan uit een hoekschop, maar kwamen hierna wel weer goed terug maar diverse mogelijkheden leverden vooralsnog niets op. Het werd nog erger toen de thuisclub de 2-0 wist te maken, een te slappe terugspeelbal bij Almere achterin kon slecht worden verwerkt door keepster Karlijn Berends en daar profiteerde s’Graveland optimaal van en liep Almere achter de feiten aan:2-0. FC Almere wist dat het nu iets terug moest doen en dat lukte ook, het was uiteindelijk Neve Smeets die de aansluitingstreffer kon scoren : 2-1. Voor de rust werd er niet meer gescoord en begon de tweede helft met deze stand.

Kansen genoeg

Het werd een tweede helft waarin Almere de stand nog wel gelijk had kunnen trekken, er waren kansen genoeg, maar dat lukte de ploeg van Hans van Loen niet,mede door de stugge verdediging van de thuisclub. Ook diverse een op een kansen werden niet benut. Het bleef bij deze stand en bewees Almere zich geen goede dienst. Door de nederlaag zakte men een paar plaatsen op de ranglijst maar heeft ook twee duels minder gespeeld dus is er nog van alles mogelijk.

Komende zaterdag speelt Almere een thuiswedstrijd en is Cobu Boys de tegenstander. Dit duel op sportpark de Marken begint om 14:00 uur.

archieffoto.

Geschreven door