Roman ‘Van Schokland gekomen’ van Mario Without gratis bij de bieb | Video

 Almeerder Mario Withoud schreef ‘Van Schokland gekomen’, een roman die gebaseerd is op historische gebeurtenissen. In het kader van de Boekenweek is het e-book in die week gratis te downloaden op de website van de bibliotheek.

Het boek schetst onder meer de geschiedenis van Almere en heeft de vorm van een familiekroniek die start in 1825 en doorloopt tot 2018.

Over Van Schokland gekomen

In 1825 krijgt de vierjarige Anne te maken met een overstroming op het al zo armoedige Schokland. Alles wat ze heeft, wordt door de golven verslonden. Bijna tweehonderd jaar later doorstaat Anneke in Lelystad heel andere worstelingen om het bestaan. Een ontmoeting met de Almeerse dichter Maarten Luger verandert haar leven en laat haar nadenken over haar afkomst en haar toekomst. De roman Van Schokland gekomen gaat over de strijd om het bestaan, over vooroordelen, eenzaamheid en doorzetten. Over dat wat vroeger gebeurde nog altijd gebeurt.

De eerste druk, verschenen in 2018 is voor een groot deel verkocht.
Het e-book is een herziene en aangevulde versie die in 2023 verscheen bij Uitgeverij Keytree. Dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland is het boek gratis te downloaden.

Over Mario Withoud

Van zijn hand verscheen al eerder ‘Van water tot Flevoland’, ‘Echt niet echt’ en hij was co-auteur van het boek ‘Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten’. Gedichten die hij schreef als officieel Stadsdichter van Almere zijn opgenomen in drie verzamelbundels. Daarnaast publiceerde hij in kranten, week- en maandbladen talloze teksten, waaronder verhalen en reportages. Hij is tegenwoordig onder meer columnist bij www.kaf.online

Geschreven door