SC Buitenboys bedwingt koploper Jong Holland maar had meer verdiend

Buitenboys heeft in de moeilijke uitwedstrijd bij Jong Holland een verdienstelijk gelijkspel behaald. Trainer Dennis Verwer had graag gezien dat zijn ploeg had gewonnen maar zag ook dat zijn ploeg voor de zesde keer op rij ongeslagen was.

Diverse kansen

Buitenboys kwam de eerste helft op voorsprong door Daan Herbert die uit een mooie combinatie netjes afrondde : 0-1. De strijd ging op en neer en er waren wederzijds aardig wat mogelijkheden en had Buitenboys voor de rust de voorsprong zeker moeten verdubbelen maar deed dat niet. Jong Holland ging aan de andere kant beter met een mogelijkheid om en strafte een fout in de Buitenboys verdediging genadeloos af :1-1. Toch bleef Buitenboys de ploeg die het meeste balbezit had en dat werd later dan ook beloond, een vrije trap van Giovanni van der Zaken was op maat voor Tim Smit die op zijn beurt zijn ploeg op 1-2 zette.

Ongelukkig doelpunt

In de tweede helft kwam Buitenboys niet echt in de problemen maar de harde wind deed geen goed aan het veldspel. In minuut 80 kwamen de Alkmaarders toch nog op gelijke hoogte toen een voorzet door de wind van richting veranderde en de bal over Buitenboys-doelman Indy Kool stuiterde en had Jong Holland de gelijkmaker te pakken:2-2. Dennis Verwer na afloop: “We verdienden wel meer deze wedstrijd, we waren beter maar tien minuten voor tijd was het de wind die ons parten speelde en kregen we een ongelukkige goal tegen”.

Archieffoto.

Geschreven door