ASC Waterwijk loopt bij SC Buitenboys averij op en is nu afhankelijk van de concurrentie

In de zaterdag tweede klasse A had Waterwijk bij winst de tweede periode in de wacht kunnen slepen maar tegenstander Buitenboys streed met volle overgave en maakte het Waterwijk bijzonder lastig en bleef dit duel uiteindelijk op 1-1 steken.

Beginfase was voor Buitenboys

In het eerste kwartier van dit duel waren de betere kansen voor de thuisclub, Waterwijk had moeite om via het middenveld het heft in handen te nemen. Buitenboys zat beter in de wedstrijd en kreeg ook de betere mogelijkheden. Een voorzet via de flank werd strak voorgegeven maar de kopbal van Daan Herbert werd gered door Waterwijk goalie Gijs Roelofsen. Ook een poging van Rowdy Moorman leverde niets op voor Buitenboys en wist Waterwijk hierna meer lef te tonen met als gevolg diverse kansen voor de ploeg van Ryan Smart. Tim Klaasen-Bos kon een actie niet met een doelpunt bekronen en diverse schoten waren niet zuiver genoeg.

Trainer Ryan Smart was duidelijk: “Wij speelden onzorgvuldig in de dekking en met passes waardoor je het in een beladen wedstrijd alleen maar moeilijk maakt voor jezelf.” “We kregen na een half uur grip op de wedstrijd met als resultaat een grote kans net voor rust die niet benut werd”.

Meer mogelijkheden

Na de rust hetzelfde spelbeeld als vlak voor rust. Waterwijk kreeg steeds meer mogelijkheden waarbij Lesley de Vlieger de 0-1 maakte door bij de tweede paal de bal binnen te schieten na een goede voorzet. Waterwijk leek controle op het duel te hebben en kreeg nog wat mogelijkheden maar deze bleven onbenut. De gelijkmaker viel later uit de zoveelste verre inworp van Buitenboys waarbij een dekkingsfout bij de tweede paal leidde tot het binnen tikken van de bal door Ki-Mani Jayden Soe en Buitenboys toch wel verdiend op 1-1 kwam.Buitenboys werd vooral vanuit standaard situaties gevaarlijk en Waterwijk kreeg nog een tweetal echt vrije schiet kansen in de zestien meter waar men uit had kunnen scoren.

Het bleef uiteindelijk bij deze stand en moet Waterwijk nu maar afwachten hoe komende wedstrijden verlopen want de Almeerse ploeg is al uitgespeeld en is afhankelijk geworden van de concurrentie.

Teleurstelling

Ryan Smart: “We hebben vandaag niet als een periodekampioen gespeeld. Wanneer je doelpunten op deze manier weggeeft en de kansen niet benut kan je niet verbaasd zijn dat je beslissende wedstrijden niet vaak genoeg wint om een echte kampioen te zijn. Dit is niet alleen vandaag zo geweest maar ook op andere momenten in de tweede seizoenshelft zoals tegen Wartburgia. “We weten waar we mee aan de slag moeten om dit team verder te ontwikkelen” was de reactie van de Waterwijk coach.

Ook Buitenboys-trainer Dennis Verwer vond het wel de juiste uitslag en zag zijn ploeg hard werken met ook goed voetbal. Wel had Waterwijk nog een grote kans in de slotfase via Lindo Pourchez ,maar verder zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. Verder is hij trots dat zijn ploeg 9 wedstrijden ongeslagen is gebleven.