FC Almere dames snakken naar kampioenschap

Het vrouwenteam van FC Almere kan zaterdag 8 Juni eventueel kampioen worden als ze de wedstrijd tegen SEC weten te winnen. SEC loopt nog een wedstrijd achter en dat duel wordt zaterdag gespeeld tegen Buitenboys.Na een spannende competitie komt er nog een spannend slot van dit seizoen.

Lastige wedstrijd

Afgelopen zaterdag moest dan nog wel even gewonnen worden van SO Soest. Dat gebeurde ook en staat men nu op plek twee op de ranglijst van hun klasse. Al binnen vijf minuten wisten de Almeerse vrouwen op een 0-1 voorsprong te komen door Neve Smeets, die de goalie van Soest geen schijn van kans gaf.Voor de rust bleef deze stand op het scorebord staan.

Twee treffers van Neve Smeets

Soest vocht zich na de rust wel terug maar het lukte de ploeg niet om snel tot scoren te komen. FC Almere deed dat in minuut 52 wel en was het weer Neve Smeets die doeltreffend was: 0-2. Soest wilde wel terugkomen maar Almere gaf bijna geen kansen weg en wist zelfs de score nog uit te bouwen. In de 61e minuut was het Geneve Gibbs die er dan ook 0-3 van maakte en was het  duel gespeeld. Het was geen makkelijke wedstrijd voor Almere maar er werd hard en fair gestreden voor de overwinning.

Zaterdag 8 Juni wacht dan de eventuele beslissende wedstrijd voor het kampioenschap tegen SEC. SEC speelt komende zaterdag nog tegen SC Buitenboys en krijgt het volgens de trainer van Almere nog moeilijk. We gaan het volgen en komen later hier uiteraard op terug.