FC Almere vrouwen winnen ruim van VOP en blijven hopen op kampioenschap

Het dames 1 team van FC Almere heeft in de thuiswedstrijd tegen de dames van VOP flink uitgehaald. Op sportpark de Marken hield de doelvrouw van VOP FC Almere lang van scoren af. Uiteindelijk werd dan toch de ban doorbroken en scoorde men de openingstreffer.

Genoeg kansen voor Almere

De eerste helft een goed spelend Almere dat de mogelijkheden niet benutte en VOP hoop bleef houden op een goed resultaat. In minuut 27 was er dan de openingstreffer van Jessica Brands die uit een assist van Sanne Bokweg scoorde: 1-0. Daarvoor waren er al kansen maar pogingen gingen voorlangs of over het vijandelijke doel. De ban was gebroken en ging Almere los en maakte Geneve Gibbs de 2-0 en zorgde ze ook in de 36e minuut voor de 3-0. Het werd ook nog 4-0 voor de rust en deze werd gescoord door Senna Pauel.

Slordig omgegaan met kansen

Na rust hetzelfde beeld als voor rust, heel veel kansen, maar wederom gingen de ballen net over en naast en werkte de keepster van VOP niet mee aan een hogere uitslag. Als er in deze fase wat meer overleg was geweest had de uitslag zeker veel hoger uit kunnen vallen.Het duurde dan ook tot de 87e minuut toen Talitha Huberts de 5-0 binnen schoot en dit was ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Met deze overwinning zijn de dames wel weer een stapje dichter bij een eventueel kampioenschap, maar er komen nog een paar lastige duels aan en blijft SEC de koploper in deze afdeling met drie punten voorsprong op FC Almere.

Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Almere als ‘t Gooi op bezoek komt. Om 15:00 uur start dit duel.