Blauwalg in Haven en Poort

In het water bij het surfstrand en zwemstrand van Almere Haven en bij het Almeerderstrand in Poort is blauwalg gevonden. De omgevingsdienst heeft voor deze plekken een waarschuwing gegeven. Wil je een duik nemen in buitenwater, kijk dan op zwemwater.nl waar je veilig kunt zwemmen. De website geeft bij elke zwemplek aan wat de situatie op dit moment is.

Sommige blauwalgen zijn giftig. Het is dan ook af te raden om te zwemmen in water waar blauwalgen in zitten. Blauwalgen geven huidirritatie en als je blauwalg binnenkrijgt kan dat maag-en darmklachten veroorzaken. Vooral kleine kinderen zijn kwetsbaar en stoppen onbewust dingen (ook blauwalgen) in hun mond.

Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen, dus laat je hond niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn. Ben je in aanraking geweest met blauwalgen, spoel je dan goed af onder de douche. Douchen is altijd een goed idee na zwemmen in buitenwater. Meer weten over blauwalg? Kijk dan op de informatiepagina over blauwalg op almere.nl.

Geschreven door