De beste bestemmingen voor theaterliefhebbers 

Van Londen tot New York en Milaan tot Melbourne, mensen over de hele wereld houden van een goede theatershow. Naar een musical gaan is een genot voor zoveel zintuigen; de klanken van prachtige stemmen die noten bereiken die we nooit voor mogelijk hadden gehouden, de aanblik van kostuums die uren in beslag namen om te produceren, en zelfs de aanraking van luxueuze omgevingen zoals zachte stoelen en toneeldecors. Klinkt dit als iets wat jij op vakantie wilt? Reis dan naar een van de volgende bestemmingen! 

West End in Londen 

Als het op Engelstalig theater aankomt, is Londen een wereldleider met zijn beroemde West End, de thuisbasis van Shakespeare’s Globe, de Barbican en het National Theatre, waar producties als The Lion King en Wicked zeer succesvolle stints deden. Het West End geeft een enorme impuls aan de Britse economie en trekt lokale bewoners en toeristen aan die op zoek zijn naar een geweldige muziektheaterervaring. Tussen alle felle lichten, glitter, glamour en grandeur van de West End leent de locatie zich ook voor veel meer dan alleen musicalvoorstellingen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook op een leuke manier spellen van Evolution Gaming spelen. 

Broadway in New York

Broadway, het epicentrum van de theaterwereld die zich uitstrekt van de 42e tot de 53e straat in New York City. Het staat bekend als ‘The Great White Way’ omdat de wijk de eerste was waar mijn straatlantaarns werden verlicht. Slechts een paar blokken ten zuiden van Central Park en het Lincoln Centre, ligt Broadway aan de westkant van Midtown Manhattan. Broadway is de thuisbasis van 41 theaters waar ‘Broadway-musicals’ met een groot budget worden vertoond, evenals kleinere, onafhankelijke ‘off-Broadway’-shows, en is een van de weinige plaatsen ter wereld waar je bijna alle uren van de dag een show kunt zien.

Milaan 

Een van de oudste muziektheatersteden ter wereld is Milaan, met een lange geschiedenis van theaters en operahuizen, waar door de eeuwen heen veel artiesten en muzikanten hebben opgetreden. Het Teatro alla Scala, het Piccolo Teatro, Teatro Manzoni, Teatro Dal Verme en Teatro Nuovo zijn allemaal theaters die Milaan over de hele wereld beroemd hebben gemaakt. Een must-do als je in de theaterwijk van Milaan bent, is de rondleiding door het Scala Museum en Theater, waar je wordt meegenomen door de rijke geschiedenis van de ‘Tempel van de Opera’, waarbij je de uitgebreide collectie kostuums ziet. Speel in een online casino Nederland tijdens je reis naar Milaan! 

East End in Melbourne

Melbourne is ongetwijfeld het culturele centrum van Australië met zoveel kunstgalerijen, themarestaurants en foodie-hubs verspreid over de stad, evenals de thuisbasis van fantastische muziektheaterproducties. De belangrijkste muziektheaters van Melbourne, zoals het Comedy Theatre, Regent Theatre, Princess Theatre en Her Majesty’s Theatre, bevinden zich allemaal in de beroemde theaterwijk East End in het hart van het CBD, wat betekent dat er genoeg te doen is rond een show. Je kunt een restaurantervaring vóór of na de show beleven, genieten van winkeltherapie in het luxueuze Collins Street aan de Parijse kant, of ontspannen met een drankje in een bar op het dak.

Geschreven door