Veel doelpunten bij Batavia ‘90 tegen SC Buitenboys

SC Buitenboys heeft afgelopen zaterdag in een doelpuntrijk duel haar meerdere moeten erkennen in Batavia uit Lelystad. De ploeg van Buitenboys trainer Dennis Verwer scoorde zelf vier keer maar Batavia scoorde uiteindelijk een keer meer.

Niet compleet

Buitenboys miste in dit duel diverse spelers en kon dus niet op zijn sterkst uitkomen. Het team werd dan ook aangevuld met spelers uit het  023 team. Buitenboys begon goed en domineerde een groot deel van de eerste helft, wat dan ook een 0-2 voorsprong opleverde door doelpunten van Tim Smit en Rowdy Moorman scoorde uit een strafschop. Hierna verslapte Buitenboys en kwam Batavia beter in de wedstrijd en wist dan ook nog voor de rust de stand gelijk te trekken:2-2.

Na de rust een vrij gelijkopgaand duel met kansen over en weer. Later gaf de thuisclub wel meer de toon aan en wist men door persoonlijke fouten bij Buitenboys de score op te voeren maar 5-2, maar Buitenboys wist toch nog zelf  tweemaal tot scoren te komen door Larsse Vos en Niels van der Steen en eindigde dit duel in 5-4 voor Batavia. Trainer Dennis Verwer zag dat de jeugdspelers een uitstekende prestatie hadden geleverd en geeft dit perspectief voor de toekomst.

Komende zaterdag de eerste bekerwedstrijd en gaat Buitenboys op bezoek bij Roda ‘46 in Leusden.

archieffoto: Rowdy Moorman scoorde uit een penalty voor SC Buitenboys tegen Batavia