SC Buitenboys laat Zwaluwen ‘30 met lege handen achter

In de tweede klasse A heeft Buitenboys de 2e overwinning op rij geboekt, de ploeg van trainere Dennis Verwer bezet nu de 7e plek op de ranglijst en er komen nog genoeg wedstrijden om nog hoger te kunnen eindigen.

Snelle goal

Al in de openingsfase lag de bal al in het net. Buitenboys nam direct het initiatief en was Tyrell Burleson zijn tegenstander te snel af en zette Buitenboys op 0-1. Zwaluwen kreeg geen grip op het duel mede omdat Buitenboys een korte dekking toepaste en daar hadden voetballers uit Hoorn geen grip op. Buitenboys kreeg diverse kansen maar moest nog even wachten eer men de voorsprong kon verdubbelen. Een fraaie aanval over diverse schuiven met uiteindelijk een voorzet van Burleson en Rowdy Moorman de bal binnen kon tikken: 0-2.

Toonaangevend

Na de rust was ook Buitenboys de meest toonaangevende ploeg en was de 0-3 dan ook niet verwonderlijk. In minuut 60 kreeg Buitenboys een vrije schop van Giovanni van der Zaken die Tim Smit op maat bediende en hij kopte fraai binnen: 0-3. Nog even kwam de thuisploeg terug en scoorde van afstand de 1-3. Nu werd de wedstrijd wat rommeliger maar de beste kansen in de slotfase om de voorsprong nog uit te bouwen waren voor Buitenboys. Het bleef echter bij deze stand en had Buitenboys de tweede overwinning op rij te pakken.

Buitenboys-trainer Dennis Verwer vond dat zijn ploeg verdiend had gewonnen, “We draaien lekker mee in onze klasse en het kan natuurlijk nog altijd beter en daar moeten we met elkaar aan werken”. 

Komende zaterdag speelt Buitenboys op sportpark Polderkwartier om 14:45 uur tegen Olympia Haarlem.

Archieffoto: Rowdy Moorman scoorde de 2e treffer voor SC Buitenboys.

Geschreven door