FC Almere laat Zuidvogels 2 in slotfase nog langszij komen

Het laatste bekerduel heeft voor FC Almere geen volle buit opgeleverd. De Almeerders hadden in de beginfase wel de betere kansen, maar deden daar te weinig mee. Zuidvogels 2 was een ploeg die graag de counter hanteerde maar slaagde daar niet echt in. Uiteindelijk stond de teller na negentig minuten op 3-3.

Almere gaat onzuiver met kansen om

Van het begin was Almere wel de ploeg die de betere kansen kreeg maar eenmaal voor het doel was het niet zuiver genoeg en kon Zuidvogels stand houden. Na 5 minuten spelen namen de gasten zelfs de leiding toen een aanval over links hard en laag werd afgerond: 0-1. Hierna kwam Almere beter in de wedstrijd en kreeg genoeg mogelijkheden en in de 10e minuut was het dan ook raak door Boy Vermast nadat Rogier Arduin eerst had gemist: 1-1. Almere bleef druk uitoefenen op Zuidvogels en zo waren er pogingen van Rafi Splinter (hard schot)en Zoë Visser maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Toch zou Almere voor de rust de leiding nemen en was een schot van Rogier Arduin te veel voor Zuidvogels-doelman Vlaanderen: 2-1.

Kansen genoeg

Na de rust ging het vrij gelijk op maar toch wel de betere kansen voor de thuisclub en kon men in minuut 72 dan ook de 3-1 scoren. Het leek er nu op dat Almere de eerste bekerzege ging behalen maar dat liet Zuidvogels niet toe en wist twee minuten later de 3-2 binnen te schieten en was er nog van alles mogelijk. Almere werd steeds sterker en kreeg ook diverse corners te nemen maar met kunst en vliegwerk hield de ploeg uit Huizen stand tot de 88e minuut toen een aanval over rechts voor werd gegeven en de spits alle vrijheid kreeg om koppend de gelijkmaker te scoren:3-3. Het bleef bij deze stand en was het een sportief duel bekwaam geleid door arbiter Harvey Mac-Intosh.