FC Almere vergeet voor de rust score op te voeren en verliest.

Op sportpark De Marken had FC Almere met een overwinning zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen voor de districtsbeker. De ploeg van Charles Loots was de eerste helft tegen eersteklasser de Merino’s de betere ploeg maar liet te veel mogelijkheden onbenut en scoorde slechts een keer. De gasten tapte na de rust uit een ander vaatje en scoorde drie keer. Almere wist nog wel een keer tegen te scoren maar dat bleek niet genoeg.

Onder druk

De Almeerders startte uitstekend tegen de eersteklasser,met snelle aanvallen werden de Veenendalers flink onder druk gezet. Kansen waren er dan ook genoeg maar het afronden ging de ploeg deze middag niet goed af. In de 10e minuut hadden de gasten ook kunnen scoren toen er slecht werd teruggespeeld en doelman Nordin Vermeulen ternauwernood de nul kon houden. Aan de ander kant had Almere twee kansen maar tot tweemaal toe was de inzet van Roger Onkenhout veel te slap om doelman Koen Hagelstein te verrassen. Niet veel later lag de bal dan wel in het net maar de arbiter had buitenspel gezien van Mike de Blieck. Toch nam de thuisclub verdiend de leiding en nu was Onkenhout wel succesvol:1-0. Merino’s herstelde de zich wel en kreeg rand zestien een vrije schop te nemen, de hard en zuiver ingeschoten bal van Joop de Bruin werd knap gestopt door Nordin Vermeulen. Nog voor de rust waren er nog genoeg momenten voor Almere om de voorsprong uit te breiden maar het bleef tot de rust bij deze stand.

Voor de winst

Na de wissel twee ploegen die voor de winst gingen, de Merino’s kreeg in de 55e minuut een schietkans en verdween de bal via paal en lat in het Almere-doel:1-1. Een tegenvaller voor de thuisploeg maar Almere kwam goed terug maar schietkansen van O’ Brien en Smit leverde niet het gewenste resultaat op. Dat gebeurde later wel bij de gasten toen Patrick Paschedag uit een hoekschop scoorde :1-2. Almere liep achter de feiten aan en kreeg vijf minuten later nog een goal om de oren, Demian van der Schuur gaf Vermeulen geen schijn van kans:1-3. Almere zette nu veel druk naar voren en kreeg dan ook genoeg kansen om de stand een ander aanzien te geven maar door knap keeperswerk scoorde de Almeerders niet. Hierna waren de counters van de gasten erg gevaarlijk maar er werd niet gescoord. Almere deed dat in de 86e minuut nog wel toen Devinjo Piet uiteindelijk de 2-3 nog inschoot. De slotfase was spannend maar de Merino’s hield stand en deed hiermee goede zaken. FC Almere was teleurgesteld en verloor voor de tweede keer op rij een bekerduel en is praktisch uitgeschakeld voor de districtsbeker.

De beste kansen

Aanvoerder Mitchel Smit zag ook hoe Almere voor de rust de beste kansen miste: ”Normaal is het 3-0 voor ons met de rust maar dan moet je wel scoren, ook na de rust hadden we er nog een paar kunnen maken, de tegenstander deed dat vanmiddag beter”. Trainer Charles Loots: “ Als we de kansen beter benut hadden was het voor de rust al beslist geweest maar dat deden we niet, ook na de rust stond het vizier niet op scherp, hopelijk veranderd dat snel”.

Komende bekerwedstrijd is tegen Montfoort in Almere.

Foto: Een uithaal van Mitchel Smit trof ook geen doel voor Almere.

Foto: Remco Fens.

Geschreven door