Forza Almere niet opgewassen tegen Fortius

Forza heeft het in de bekerwedstrijd tegen Fortius niet kunnen waarmaken om van deze tegenstander te winnen. De Amsterdammers waren veel gretiger en dat kwam Forza duur te staan.Een nederlaag was dan ook het gevolg.

De wedstrijd begon even later en  DTA Fortius liet zien dat het deze middag goed wilde presteren.  Met een slimme nummer 9 , die zich veelal uit de spits liet zakken en op onverwachte momenten met zijn snelheid veel diepgang creëerde, was Fortius bij vlagen de gevaarlijkste ploeg.

Kansje

Eerste kansje was nog wel voor Forza maar die werd door Dave Huijmans overgeschoten. In de 6e minuut echter was het Fortius die de 0-1 maakte. Na een redding van Yeray Fernandez Jimenez, kwam de bal in een klust tussen vele spelers. Fortius was hier duidelijk gretiger en diverse Forza spelers stonden te kijken hoe de bal binnen geschoten werd: 0-1. Forza kreeg weinig grip op het spel van de tegenstander. In de 12e minuut nog wel een goede corner van rechts die door Sem Moolhuizen maar net over gekopt werd.  Vanaf de 35e minuut een iets betere fase van Forza; een snelle combinatie van Sylvan Speelman en Dave Huijmans die in het zijnet belandde en daarna de mooie vrije trap van Giovanni Kasanwirjo, die via de lat voor de voeten van Sylvan Speelman valt, die de bal attent binnen werkt: 1-1.Dit was tevens de ruststand.

Gretiger Fortius

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, niet heel veel kansen, een beter Fortius en langzaam maar zeker bleek ook dat Fortius veel fitter was en de Forza linies het soms niet konden belopen. Fortius ging deze middag goed met de kansen om en een voorzet die in de 55e minuut  achter de verdediging viel, werd binnen geschoten: 1-2. In de 65e  minuut wordt een foute pass door het midden afgestraft door de snelle spitsen van Fortius en wordt het zelfs 1-3. Forza wilde wel terug knokken maar dat was teveel van het goede.Met nog wat wissels en omzettingen lukte het ook niet dus bleef deze stand tot het einde op het scorebord staan. Komende zaterdag het derde bekerduel en moet Forza op bezoek bij de Vecht om 14:30 is de aftrap.