Forza Almere niet verder dan een puntenverdeling bij De Vecht

Het Forza Almere niet gelukt om de derde bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Het team van trainer Tigran Balasanjan dat het tegen deze ploeg altijd lastig heeft kon ook deze wedstrijd geen grip krijgen op de tegenstander. Het eindigde dan ook in een gelijkspel en zal men komende week nog flink aan de bak moeten om klaar te zijn voor de competitie.

Al snel kansen voor Forza

Forza begon voortvarend,en was er in de 2e minuut de eerste kans als rechtsback Moises Lufuankenda doorbreekt en Dave Heijmans de bal net voorlangs schoot. In de 5e minuut dan wel een doelpunt, Heijmans die de bal nu wel goed afwerkte: 0-1.  Ook daarna eenrichtingsverkeer met in de 15e  minuut een 1 op 1 van Sylvan Speelman met de doelman,maar de keeper bracht redding. De Vecht groef zich alleen maar in en hoopte op een counter. De rest van de eerste helft gaf Forza de toon aan, en was het wachten op de bevrijdende 0-2,  Kansen waren er genoeg maar de rust ging in met 0-1.

Blessures

Mede door het uitvallen van Sem Moolhuizen  en Djaylani Hussainali door blessures, en het veld wat er niet beter op werd en het strijdende de Vecht, gleed het spel van Forza in de tweede helft af naar een bedenkelijk niveau. Ook nu had Forza, net als vorig seizoen, veel moeite tegen deze ploeg met een uitstekende doelman. In de 75ste minuut het eerste schot van de Vecht richting doel van Forza dat nog over gaat, een vrije trap die naast gekopt wordt en was het wachten op de gelijkmaker die dan ook vlak voor tijd viel, de tegenstander maakte in de 89ste minuut de 1-1. Het was een fraai  afstandsschot, die de rechter kruising in ging. In de 3 minuten blessuretijd nog een grote kans voor Forza die na een voorzet bij de tweede paal net niet binnen getikt kon worden. Het bleef bij deze stand en kan Forza komende week aan de bak tegen NVC in de eerste competitiewedstrijd.