Forza Almere verspeelt kostbare punten bij de Vecht

Het grasveld van de Vecht is niet echt een biljartlaken, dus moet je je daar eigenlijk enigszins op aanpassen, maar Forza wil graag voetballen en daar had men op dit veld de nodige moeite mee. Het werd met 3-3 wel een doelpuntrijk duel met bij vlagen mooie momenten.

Forza had meer balbezit vanaf het begin van de wedstrijd en kreeg in de 10de minuut enkele corners, maar  de Vecht wist echter de bal weg te werken en middels een razendsnelle uitbraak over rechts dicht bij het Forza doel  te komen waar te weinig verdedigers waren en een schot ongelukkig in het doel verdween: 1-0. Kort daarna een kans voor  van Rory de Meijer maar de keeper  wist deze knap te pareren en de rebound werd door Mourad Ben Abdallah ook niet binnengewerkt. Forza probeerde meer te voetballen en de Vecht aasde op de snelle uitbraak maar kwam niet tot scoren.

Matig.

In de 38ste minuut een lange bal van de Vecht die matig verdedigd werd door Forza maar ook nu geen doelpunt voor de thuisclub. De overigens prima leidende scheidsrechter vond dit een terugspeelbal en de Vecht kreeg een indirecte vrije trap op 8 meter van het Forza goal, ook nu werd er niet gescoord. In de 42ste minuut toch weer een snelle uitbraak van de Vecht over links en de aanvaller wist met een goed diagonaal schot de 2-0 te maken. Forza was meer bezig met andere zaken dan met het verzorgde voetbal wat ze konden spelen, maar gelukkig kon voor de rust nog de aansluitingstreffer gemaakt worden door Mourad Ben Abdallah: 2-1.

Op en neer.

Na de rust was er in de 48e minuut al een hard schot van Elwin Jansen, maar deze werd goed verwerkt. Niet veel later een vrije schop voor Forza toen Rory de Meier werd neergehaald, de Meier verzilverde zelf deze mogelijkheid: 2-2.  Elwin Jansen wist niet veel later zijn team ook op voorsprong te zetten en de 2-3 binnen te schieten. De Vecht gaat volop voor de gelijkmaker en die komt er uiteindelijk ook, maar Forza had eerder nog via Gary Bouwmeester en de Meier nog de kans op een vierde goal, maar laatstgenoemde mist deze. De Vecht geeft niet op en weet vijf minuten voor tijd door slordig verdedigen alsnog de 3-3 te maken. Verder kwam het niet en moest Forza deze middag twee dure punten inleveren tegen een matige ploeg.

Komende wedstrijd speelt Forza op eigen complex de wedstrijd tegen OSO.