Sporting Almere niet verder dan 1-1 tegen routine van ‘t Goy

Het werd een wedstrijd met twee gezichten, tegenstander ‘t Goy met meer routine in de ploeg en ook een klasser hoger speelt gaf Sporting de eerste helft weinig kansen maar in de tweede helft ging het beter bij de Almeerders.

Het was te zien dat de gasten wat hoger speelden en de nodige routine in de ploeg hadden. Sporting kreeg de eerste helft maar weinig grip op de tegenstander en er kwamen ook mogelijkheden voor de gasten. Het middenveld van ‘t Goy was het grote struikelblok voor de Almeerders hoewel het krachtsverschil deze middag minimaal was. Voor de rust moest Sporting dan ook een doelpunt incasseren en ging de rust met 0-1 in.

Wissels

In de tweede helft bracht Sporting trainer Tareq El Magied wat veranderingen aan en ging het beter lopen bij de Almeerse ploeg. Het middenveld stond nu beter en was Sporting veel meer in balbezit. Het was dan ook verdiend toen Sporting door Renzo van Jaarsveld op 1-1 kwam. De gasten kwamen wel goed terug maar bij Sporting was men nu veel geconcertreerder en gaf weinig weg en kreeg zelf de mogelijkheid om op voorsprong te komen maar dat gebeurde uiteindelijk niet en eindigde dit aardige duel in een puntenverdeling.

Tevreden coach

Trainer Tareq El Magied kijkt terug op een geslaagde beker ervaring, men speelde tegen twee degradanten uit de derde klasse en deed daar niet echt voor onder. Sporting kan dus tevreden terug kijken en zal komende zaterdag op eigen veld tegen HMS weer aan de slag moeten om de competitie goed te beginnen.

Archieffoto: Sporting heeft gescoord.