Winnaar Zoemmm-zone fotowedstrijd 2024 bekend

Monique Raaphorst is uitgeroepen tot winnaar van de tweede editie van de Zoemmm-zone fotowedstrijd, georganiseerd door de Partij voor de Dieren Almere. De fotowedstrijd, waar dit jaar opnieuw een groot aantal inzenders aan deelnam, vroeg Almeerders om hun mooiste foto’s van bloeiende velden, tuinen en insecten in te sturen als onderdeel van een initiatief om de Almeerse natuur in het zonnetje te zetten.

De jury, bestaande uit de raadsfractie van de Partij voor de Dieren Almere, was onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de inzendingen. “Het was dit jaar ontzettend moeilijk om een winnaar te kiezen,” aldus fractievoorzitter Kjell van Wijlandt. “Het mooie aan de winnende foto vonden wij de prettige kleurencombinatie, het imperfecte van de half opgegeten bloem en natuurlijk de prachtige slak pontificaal in beeld!”.

De winnende foto is genomen in het Den Uyl Park, een van de vele groene plekken in Almere die profiteren van het ecologische maaibeleid dat sinds vorig jaar in de stad is geïntroduceerd. Dankzij dit beleid verschijnen er steeds meer wilde bloemen en insecten in de stad, wat niet alleen zorgt voor mooie plaatjes, maar ook bijdraagt aan het behoud van het natuurlijk evenwicht en een steeds grotere soortenrijkdom van niet alleen insecten maar bijvoorbeeld ook vogels.

Geschreven door