Breeveld en Schroder en Dierenkliniek Almere-Stad verkozen tot Almeerse Onderneming van het jaar 2021

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op 2 januari reikten wethouder Ruimtelijke- en Economische ontwikkeling & Onderwijs en Arbeidsmarkt Maaike Veeningen en VBA voorzitter Kimberley Valentien de prijs voor de Almeerse Onderneming van het jaar 2021 uit.

Beide winnaars ontvangen een cheque ter waarde van 2500 euro, te besteden aan een maatschappelijk doel in Almere. Bovendien wordt Breeveld en Schroder automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.

Andere opzet

De jury heeft er dit jaar voor gekozen de opzet van de verkiezing aan te passen. De genomineerden zijn onderverdeeld in twee categorieën; Grootbedrijf en Kleinbedrijf. Op deze manier wordt de grote ‘om denkkracht’ van de verschillende ondernemers gewaardeerd en maken zowel kleinere en grote ondernemingen kans mee te dingen naar de prijs van Almeerse onderneming van het jaar. Breeveld en Schroder viel in de prijzen in de categorie Groot bedrijf en Dierenkliniek Almere-Stad is de winnaar van de categorie Klein Bedrijf.

Waardering

Volgens wethouder Maaike Veeningen was afgelopen jaar op veel manieren een bijzonder jaar: “afgelopen jaar gaat de boeken in als een turbulente tijd. Ondanks de crisis heb Ik heb de afgelopen tijd ook veel mooie hoopgevende initiatieven en nieuwe samenwerkingen gezien in de stad. We zijn daarom als jury ook op zoek gegaan naar ondernemers die hebben laten zien dat ze creatief en flexibel zijn en kunnen omgaan met deze steeds veranderende omstandigheden. Deze prijs is naast de waardering voor winnaars ook een waardering voor al die andere ondernemers, die hebben laten zien over veerkracht en flexibiliteit te beschikken”

Breeveld en Schroder

Elektrotechnisch bedrijf Breeveld en Schroder is een vooruitstrevende Almeerse onderneming, waarbij ontwikkeling in de organisatie en personeel centraal staat. Het bedrijf viel op omdat zij heeft laten zien dat zij oude kennis weet te combineren met nieuwe technieken. De jury waardeert ook de meedenkkracht van Breeveld en Schroder. Daarnaast zijn zij erg maatschappelijk betrokken en  werken zij nauw samen met andere Almeerse bedrijven.

Dierenkliniek Almere-Stad

Dierenkliniek Almere-Stad heeft laten zien dat zij continue investeert in de nieuwste technieken op het gebied van medische zorg voor dieren. De kliniek is inmiddels ook volledig gedigitaliseerd. Het viel de jury op dat de mensen bij de dierenkliniek werken vanuit het principe dat de wensen van haar klanten altijd voorop staan. Met vernieuwende diensten en producten hebben zij laten dat zij innovatief met de klantwensen om weten te gaan. Ook het feit dat de dierenkliniek maatschappelijk betrokkenheid laat zien door stageplekken aan verschillende studenten van Aeres vmbo, mbo en hbo aan te bieden kan op waardering van de jury rekenen.

Vakjury

De jury, onder voorzitterschap van wethouder Maaike Veeningen, bestond uit vertegenwoordigers uit het Almeers bedrijfsleven. De corona maatregelen zorgden ervoor dat ook de jury haar werkbezoeken anders moesten inrichten. De jury heeft ,rekeninghoudend met de geldende corona maatregelen, de deelnemende ondernemingen bezocht. De jury keek daarbij met name naar de mate waarin de bedrijven omdenkkracht  aan de dag hebben gelegd. Daarnaast konden de ondernemers laten zien hoe zij omgaan met de marktkansen, inzicht geven in de bedrijfsresultaten en de duurzaamheid van het bedrijf en naar de betrokkenheid bij de stad. Naar aanleiding van de bedrijfsbezoeken brengt de vakjury een stem uit op de ondernemer die het hoogst scoort op de gestelde criteria. Daarnaast heeft de stad ook twee maanden lang een online stem kunnen uitbrengen.

Geschreven door