Winnaars Zoemmm-zone Fotowedstrijd bekend

De Partij voor de Dieren Almere heeft Mila Wybenga en Suzanne Kortekaas uitgeroepen tot winnaar van de Zoemm-zone fotowedstrijd.

De wedstrijd had als doel om aandacht te vragen voor de rijke biodiversiteit in Almere en positieve aandacht te genereren voor het nieuwe ecologische maaibeleid van de Gemeente Almere, geïnitieerd door wethouder Jesse Luijendijk. 

De fotowedstrijd die begin juni van start ging, riep alle Almeerders op om hun persoonlijke ervaringen met biodiversiteit te delen door foto’s in te zenden van de bloeiende bermen en tuinen in de stad. Er kwamen zoveel foto’s binnen dat de jury het te moeilijk vond om uit de grote hoeveelheid inzendingen een enkele winnaar te kiezen. Hierdoor werd besloten om niet één, maar twee winnaars te selecteren. 

De winnaars van de Zoemmm-zone fotowedstrijd zijn Mila Wybenga en Suzanne Kortekaas. Mila’s winnende foto toonde een prachtige bloemenweide, bruisend van kleur met klaprozen en andere bloemen. Suzanne’s foto ving het magische van een Weidehommel die een bramenbloesem bezocht. 

Kjell van Wijlandt, raadslid van de Partij voor de Dieren Almere, benadrukt het belang van de wedstrijd: “Met de Zoemmm-zone fotowedstrijd wilden we de schoonheid van onze Almeerse natuur vieren en tegelijkertijd bewustwording creëren over de zorgwekkende afname van insecten in de afgelopen jaren, de biodiversiteitscrisis. Bloeiende bermen en tuinen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze spelen ook een cruciale rol in het behoud van onze ecologische systemen en het ondersteunen van de vele insectensoorten.” 

De Zoemmm-zone fotowedstrijd bood ook een uitstekende gelegenheid om het nieuwe ecologische maaibeleid van de Gemeente Almere, geïnitieerd door wethouder Jesse Luijendijk, in de schijnwerpers te zetten. Dit beleid heeft als doel om de natuurlijke leefomgeving van insecten en andere wilde dieren te beschermen door een ecologisch maaibeheer toe te passen en creëert tegelijkertijd een prachtige bloemenpracht, die steeds mooier zal worden naarmate het beleid meerdere jaren wordt voortgezet. 

De twee winnaars ontvingen een insectenhotel en biologisch bloemenzaad. Deze prijzen dragen bij aan het verder versterken van een gunstige leefomgeving voor insecten en het ondersteunen van hun belangrijke rol in ons ecosysteem. 

De Partij voor de Dieren Almere bedankt alle deelnemers aan de Zoemmm-zone fotowedstrijd voor hun prachtige inzendingen. Voor degenen die dit jaar niet hebben gewonnen, is er volgend jaar weer een kans om deel te nemen. 

Foto 1: Prijsuitreiking aan Suzanne Kortekaas met wethouder Jesse Luijendijk en raadslid Kjell van Wijlandt
Foto 2: Prijsuitreiking aan Mila Wybenga met raadslid Ayla Lokhorst en raadslid Kjell van Wijlandt
Foto 3: Winnende foto van Mila Wybenga; bloeiende berm nabij de Muziekdreef
Foto 4 : Winnende foto van Suzanne Kortekaas: Weidehommel bij bramenbloesem

Geschreven door