Snelle goal in oefenduel brengt FC Almere geen winst

Werd afgelopen zaterdag het competitieduel van FC Almere uitgesteld door wangedrag bij tegenstander SCW werd er dinsdagavond nog een oefenwedstrijd afgewerkt bij FC Weesp.

Snelle voorsprong

Al na 4 minuten in dit duel scoorde FC Almere al een goal, Kevin Hoogendoorn liet de FC Weesp doelman kansloos :0-1. Door diverse afwezigen en wat blessures moest trainer Sandor Augustijn wat schuiven in zijn team. De snelle voorsprong leek z’n vruchten af te werpen maar daar kwam men bedrogen mee uit.  Er sloop veel nonchalance in de ploeg en kreeg Weesp meer balbezit en kwam ook soms gevaarlijk door. De thuisploeg kreeg ook niet veel grip in deze fase en bleef de voorsprong voor Almere tot aan de rust staan.

Fout op fout

Na de rust  kwamen er wat wissels bij de Almeerders maar er veranderde niet veel in het matte spel van de gasten. Later gaf dit Weesp de kans om tot scoren te komen en liep Almere achter de feiten aan. De Weespenaren scoorden dan ook tweemaal na een foutenfestival en naïviteit bij Almere. FC Almere stelde hier maar weinig intelligentie tegenover al waren er kansen genoeg. Later werd ook nog de 3-1 gescoord en liep derdeklasser Almere tegen vierdeklasser Weesp een onnodige nederlaag op, als de ploeg meer inzet had getoond had het zeker met hoge cijfers kunnen winnen.

Uit ander vaatje tappen

Coach Augustijn was dan ook niet tevreden: “Dit is niet wat de ploeg kan, dit is iets wat we niet meer willen zien en zullen we zaterdag tegen Amstelveen Heemraad uit een ander vaatje moeten tappen, en dan moeten we laten zien waar we sterk in zijn met deze jonge ploeg die tot goed voetbal in staat is! ” ,was de conclusie van de trainer/coach.