FC Almere en FC Weesp houden het op 1-1 in oefenduel

FC Almere heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd afgewerkt, het duel gespeeld op sportpark de Marken eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het werd een leuk duel in Almere-Haven tegen tweedeklasser FC Weesp. Er werd door beide partijen gestreden voor elke meter en ook waren er mooie momenten voor beiden doelen. Trainer Sandor Augustijn van Almere zag dat zijn ploeg weer een stapje verder was en ziet het duel a.s zaterdag tegen koploper FC Hilversum met vertrouwen tegemoet.

Vrije schop

In de 20e minuut van dit duel maakte Almere de 1-0, een goed genomen vrije trap van Almanzo Smakman gaf de doelman van FC Weesp geen enkele kans: 1-0. Hierna kwamen de gasten nog goed terug en wisten voor de rust nog de gelijkmaker te scoren.

Na de rust twee ploegen die graag wilde winnen en ook diverse kansen kregen maar moeite hadden om tot scoren te komen, bij beide partijen zag het veldspel er goed uit maar de goals waren de tweede helft duur en eindigde dit duel dan ook in 1-1. 

Tevreden coach

Sandor Augustijn was wel tevreden en zag ook dat Almere bij vlagen de betere ploeg was. FC Weesp met wat routine in de ploeg en goede spelers op de flanken  was een goede tegenstander en FC Almere paste zich hier goed op aan. Uiteraard zijn er nog genoeg verbeterpunten liet Augustijn weten.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de Almeerders die zaterdag de koploper in hun afdeling op bezoek krijgen. Dit duel begint zaterdag om 14.00 uur.

Geschreven door