Super Hallyday: Een avontuurlijke vakantiedag in Nobelhorst voor kinderen in Almere

Op vrijdag 1 november 2024 van 13:00 tot 16:00 uur vindt de vierde editie van Super Hallyday plaats in Nobelhorst, Almere Hout. Dit evenement, georganiseerd door Talent in Opleiding, Kleur in Cultuur en Stad & Natuur Almere, biedt een middag voor kinderen die tijdens de vakantie thuisblijven. Het doel van Hallyday is om juist deze kinderen een dag vol avontuur en plezier te bieden, zodat ook zij na de vakantie met enthousiaste verhalen naar school kunnen terugkeren.

Het thema van deze editie is Living in the Wild, wat natuur, avontuur en creativiteit centraal stelt.
Talent in Opleiding zorgt voor sportieve activiteiten, waaronder een groot springkussen voor de jongere kinderen. Voor de oudere kinderen is er een spannende speurtocht door Nobelhorst en een uitdagende bootcamp, georganiseerd in samenwerking met ZWAAN Sport, waar kracht en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld.

Kleur in Cultuur biedt een dansworkshop waarbij kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten door de bewegingen van wilde dieren na te bootsen. Daarnaast kunnen de kinderen samenwerken aan een groot community artpiece. Ook is er een workshop waar met natuurlijke materialen uit de omgeving een creatief werkje wordt gemaakt.

Stad & Natuur Almere organiseert samen met Kickzy workshops waarin kinderen leren hoe je water kunt filteren met eenvoudige materialen zoals zand en steentjes. In de populaire kinderzakmessen-workshop leren ze veilig met een zakmes werken en creëren ze hun eigen houten kunstwerk, dat ze mee naar huis mogen nemen als aandenken.

Ook Stichting de Schoor is aanwezig met een pannakooi, waar kinderen hun voetbalvaardigheden kunnen laten zien. Voor de creatieve kinderen zijn er daarnaast diverse knutselworkshops.

Praktische informatie

Super Hallyday is een gratis evenement voor kinderen van 4 tot 16 jaar en vindt plaats op het sportveld aan de Nobellaan (naast Max Planckstraat 5) in Nobelhorst, Almere Hout

Geschreven door