Cultuurfonds Almere organiseert publieke verantwoording

Een levendig en cultuurrijk Almere is waar Cultuurfonds Almere zich voor inzet. Om inzicht te bieden in de impact van het fonds gedurende de afgelopen periode, wordt er op 27 februari in de Kunstlinie een publieke verantwoording georganiseerd.

De cultuursector, raadsleden en geïnteresseerde inwoners van Almere zijn van harte welkom om bij de publieke verantwoording aanwezig te zijn. Aanwezigen krijgen een presentatie over de behaalde resultaten en een vooruitblik naar de komende periode. Ook zal er een terugkoppeling gegeven worden van de bevindingen van het recentelijk door bureau Berenschot uitgevoerde onderzoek naar het fonds. Verder zullen enkele cultuurmakers hun ervaringen met de samenwerking met de organisatie delen.

De publieke verantwoording wordt afgesloten met een vraag-en-antwoordsessie, waarbij aanwezigen de kans krijgen om vragen te stellen aan het fonds. Aansluitend op de bijeenkomst vindt “Maak het Mee!” plaats, een inspirerend evenement waarbij de cultuur, politiek, gemeente, maatschappelijk veld en het bedrijfsleven samenkomen om de creatieve kracht van Almere te vieren en verbindingen te leggen.

De Publieke Verantwoording en andere activiteiten vinden plaats op 27 februari in de Kunstlinie en duurt van 13:30 uur tot 19.00 uur. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via info@cultuurfondsalmere.nl

Programma:

Publieke Verantwoording van Cultuurfonds Almere

Tijd: 13:30 – 14:30

De publieke verantwoording biedt inzicht in de resultaten van Cultuurfonds Almere over de afgelopen periode, evenals een vooruitblik naar de toekomst. Ook zal er een terugkoppeling gegeven worden van de bevindingen van het recentelijk door bureau Berenschot uitgevoerde onderzoek naar het fonds. Meer informatie: https://bit.ly/49IpOrP

Maak het Mee!

Tijd: 15:00 – 19:00

Een inspirerende bijeenkomst waar professionals uit verschillende sectoren in Almere samenkomen om verbindingen te maken en te praten over de toekomst van onze stad. Ruim de helft van de aanwezigen is afkomstig uit andere domeinen dan de cultuursector. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel in samenwerking met Vereniging Bedrijvenkring Almere.

Meer informatie: https://bit.ly/3H7K75r

Uitreiking Almeerse Cultuurprijs

Onderdeel van Maak het mee! is de uitreiking van de Almeerse Cultuurprijs. Uniek aan deze editie van de prijs is dat het Almeerse publiek als vijfde stem van de jury meetelt. Met ruim 5200 stemmen heeft het Almeerse publiek een duidelijke keuze gemaakt. Ook wordt de Mogelijkmakersprijs uitgereikt aan een organisatie buiten de culturele sector die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de culturele sector. Meer informatie: https://bit.ly/3OcgG6i

(Foto: aangeleverd)

Geschreven door