Collins John scoort laatste goal voor SC Buitenboys

SC Buitenboys heeft tegen De Dijk geen overwinning kunnen boeken. De kampioen van de derde klasse B bleef op eigen veld op 1-1 steken. Het was tevens de laatste wedstrijd van Collins John die komend seizoen aan de technische staf wordt toegevoegd.

Slordig en onzuiver.

Het werd op sportpark Polderkwartier een vrij gelijkopgaand duel met mogelijkheden voor beide partijen. Buitenboys kreeg de eerste helft wel wat kansen maar ging daar slordig mee om. Ook was De Dijk dicht bij een treffer maar ook hier ontbrak de zuiverheid in de afronding. Toch zouden de gasten nog voor de rust de leiding nemen en dat gebeurde door Leygraaf die Rick van Dekken passeerde 0-1. Voor de rust had Buitenboys wel de gelijkmaker kunnen maken maar ook nu was de zuiverheid er niet. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

Publiekswissel.

In het tweede bedrijf twee felle ploegen die elkaar niets toegaven. Halverwege de tweede helft werd het alsnog gelijk door Collins John en daarmee zijn laatste goal scoorde voor zijn ploeg. De sterke spits stopt met actief voetballen en zal komend seizoen zijn diensten willen bewijzen in de technische staf van de Almeerders.

Collins John kreeg een publiekswissel en zijn vervanger was Joey Wierstra. Het laatste kwartier ging gelijk op en waren er nog wat kansen voor beide ploegen. Buitenboys-doelman Rick van Dekken onderscheidde zich in deze fase nog met fraaie reddingen. Tevens stopte de doelman nog een strafschop van de gasten. Later ook nog een grote kans voor Buitenboys-invaller Joey Wierstra die goed werd vrijgespeeld maar zijn inzet ging maar net langs de verkeerde kant van de paal en kwamen de gasten goed weg.

Uiteindelijk bleef het bij de 1-1 en konden beide ploegen gezien de gehele wedstrijd hier tevreden mee zijn.

De laatste wedstrijd van het seizoen speelt Buitenboys bij AH ‘78 in Huizen.