FC Almere aanvaller Mike de Blieck ziet “nieuw team” als grote uitdaging.

Dat FC Almere de laatste jaren steeds meer jeugdspelers door laat stromen naar de selectie van het eerste elftal kan komend seizoen best wel eens zijn vruchten afwerpen. Uiteraard blijft er ook wel genoeg routine over om de jonge garde de weg te wijzen.

Mike de Blieck is een van die spelers en ziet het als een uitdaging. Met Charly Olf als nieuwe trainer/coach en Tjeerd Hof als assistent (vorige seizoen nog regelmatig basisspeler bij FC Almere)  ziet De Blieck het komend seizoen met vertrouwen tegemoet.

De Blieck voetbalt alweer bijna 10 seizoen bij FC Almere en gaat er ook het komende seizoen weer voor. De Blieck: “Er  staat  aan het begin van elk nieuw seizoen een groep die op sportief vlak wil presteren maar altijd in combinatie met plezier en gezelligheid, en dat is uiteindelijk toch de voornaamste reden op dit niveau, aan het eind van elk seizoen geeft het toch weer veel voldoening en  voelt het toch weer als een vrienden team , Zoals elk seizoen vertrekken er uiteindelijk spelers, dit seizoen is dat niet anders. Er zijn een aantal spelers die om sportieve redenen naar een andere club zijn gegaan en ook zijn er spelers die stoppen vanwege werk/school. Gelukkig hebben wij ons voor het aankomende seizoen flink kunnen versterken en zijn er voor elke linie basis waardige spelers bijgekomen met veel ervaring, dit zal het niveau binnen het team voor aankomend seizoen dan alleen maar omhoog helpen “.

2e klasse A.

Afgelopen seizoen hebben wij te maken gehad met een valse start en stonden wij onderaan de ranglijst toen Corona roet in het eten gooide en het seizoen plotseling ten einde was, toch denk ik niet dat wij onderaan waren geëindigd als de competitie in zijn geheel was gespeeld.

Het niveau van de 2e klasse A ligt wat hoger dan dat van de 2e klasse B, dit zie je voornamelijk in de kwaliteit van de spelers waar tegen je speelt en aan de manier van voetballen van de tegenstanders. In de 2e klasse A draait alles veel meer om techniek, hier hadden wij toch wel wat problemen mee mede omdat wij gewend waren ons in te stellen op  het “vechtvoetbal” van de 2e klasse B.

Kwaliteit en ervaring

Mike de Blieck denk dat er genoeg kwaliteit en ervaring binnen de groep is om aankomend seizoen mee te draaien in de middenmoot van de 2e klasse A. Mocht je een sterke periode neerzetten van gewonnen wedstrijden mag je altijd de stille hoop hebben op meer maar je moet ook realistisch zijn en blijven en dan denk ik dat wij een prima seizoen hebben gedraaid als we ergens in het midden eindigen aldus de routinier.

De selectie uit Almere-Haven heeft in Juni twee weken getraind en dat was uitstekend bevallen en kon men met de nieuwkomers en nieuwe trainer direct kennis maken. Tevens kwamen de wensen van de nieuwe coach direct naar voren hoe de speelwijze het komend seizoen er uit zou komen te zien.

Twee doelpunten nodig.

De Blieck heeft nog 2 doelpunten nodig om clubtopscorer aller tijden van FC Almere te worden, uiteraard had dit vorig seizoen al moeten gebeuren maar door de weinige wedstrijden die er gespeeld zijn is dit niet gelukt. “Ik wil aankomend seizoen belangrijk zijn voor het team met doelpunten en assists maar ook binnen de groep moet ik een belangrijke rol vervullen als één van de meer ervaren jongens binnen het team meent De Blieck.

“Tot slot ben ik nog altijd super gemotiveerd om te presteren met FC Almere en heb ik ondanks al het Corona gedoe van de afgelopen 2 seizoen ontzettend veel zin om weer te voetballen en wedstrijden te spelen en hoop ik dat we na 2 verloren seizoenen eindelijk weer eens een volledig seizoen mogen afmaken met hopelijk veel hoogtepunten en vooral veel gezellige zaterdagmiddagen “.

Geschreven door