FC Almere verslaat Amstelveen Heemraad en houdt koploper AMVJ in het vizier

In de zaterdag derde klasse B heeft Fc Almere goede zaken gedaan om Almstelveen puntloos weg te sturen uit Almere. De ploeg van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof kregen de kans door een overwinning om op gelijke hoogte te komen met de Amstelveners. Dat lukte uiteindelijk en heeft men ook nog een duel minder gespeeld dan de Amstelveners.

Op een zwaar veld hebben beide partijen er toch een leuke wedstrijd van gemaakt en waren er in eerste instantie kansen voor beide partijen. Eerst was het Almere dat een inzet via de paal zag gekeerd en aan de andere kant moest Almere-doelman Stann Grosmann handelend optreden door een inzet fraai te stoppen. Nog voor de rust was Amstelveen gelukkig toen achterin bij Almere wat knullig werd uitverdedigd en Amstelveen via Jair Cruden daarvan profiteerde: 0-1. Voor de rust nog wel mogelijkheden voor beide partijen maar werd er de eerste 45 minuten niet meer gescoord.

Meer aanvallend voetbal

In het tweede bedrijf een sterk aanvallend Almere dat al snel een inzet zag gestopt door Amstelveen-doelman Giovanni Santangelo. In de 50e minuut moest hij toch zwichten bij een inzet van Giovanni Beltzer :1-1. Het spel ging nu op en neer en leek Amstelveen op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd in buitenspelpositie gescoord. Almere speelde de tweede helft veel fanatieker en kreeg ook meer balbezit en wist via Max Wolters van der Weij een voorsprong te nemen: 2-1. Amstelveen kwam hierna wel goed terug en kreeg ook kansen maar de zuiverheid ontbrak en bleef de gelijkmaker uit. In minuut 70 kreeg Almere een strafschop en dit was de kans om de voorsprong uit te breiden, de genomen penalty werd eerst gestopt maar in de rebound was Tarik Moumen er weer snel bij om zijn fout goed te maken en alsnog te scoren :3-1. Almere bleef hierna de gevaarlijkste ploeg en wist uit een hoekschop ook nog de 4-1 te maken, weer was het Wolters van der Weij die scoorde voor de Almeerders. Amstelveen kreeg later nog wel een mogelijkheid maar de score bleef echter uit. 

Sterke tegenstander

Door deze winst kwam Almere op gelijke hoogte met Amstelveen en staat men vier punten achter koploper AMVJ, dat ruim won van FC Weesp. Almere-trainer Sandor Augustijn was zeer tevreden over zijn ploeg:  “ We speelden tegen een sterke tegenstander en kregen voor de rust wat kansen maar beloonde ons niet, na de rust kwamen we goed het kleedlokaal uit en werden we ook bij vlagen sterker wat ook resulteerde in twee goals en uiteindelijk ook nog een vierde maakte. We blijven lekker meedoen en ik ben trots op het team dat deze middag een uitstekende wedstrijd speelde “, aldus Augustijn.

Uiteraard heeft Herman de Wit, nog even zijn microfoon gebruikt voor twee mooie intervieuws

Intervieuw Amstelveen trainer Norbert Alblas

Aansluitend een interview met FC Almere trainer Sandor Augustijn

Geschreven door