Object Almo voor Almeerderstrand krijgt vorm

Het voorlopig ontwerp voor een object op het Almeerderstrand is bekend. Het wordt een cirkel die op enkele meters hoogte op de landtong bij de Hollandse Brug gebouwd wordt.

Almo is de naam van het project waaraan door duizenden Almeerders is nagedacht en gepraat. Sinds maart kon iedereen meewerken aan het plan om op het strand iets bijzonders neer te zetten.

Almo maakt van de plek op het strand een nieuwe ruimte, maar ook een route en een ontmoetingsplek. Initiatiefnemers Dingeman Deijs en Jolle Roelofs hopen dat het een plek wordt die in alle seizoenen gebruikt kan worden door Almeerders, strandbezoekers en bezoekers van festivals.

Wethouder Paul Tang zei bij de bekendmaking van Almo:  “Een ontwerp gemaakt met en door Almeerders. Door te luisteren naar elkaar en de verbeelding de ruimte te geven, is een ontwerp ontstaan dat prachtig in het landschap past en je uitnodigt om elkaar te ontmoeten, alle seizoenen opnieuw.”

Het voorlopig ontwerp wordt nu verder uitgewerkt en eind dit jaar volgt het definitieve ontwerp. Het kan volgend jaar gebouwd worden op het Almeerderstrand. 

Geschreven door