Tal van uitwassen bij bezorgrestaurants

Tijdens controles van verschillende inspectiediensten bij afhaal- en bezorgrestaurants zijn veel misstanden aangetroffen. De onderzoeken vonden plaats op drie bedrijventerreinen in Almere.

In negen gevallen werd geconstateerd dat vluchtwegen in de panden geblokkeerd waren. Acht keer signaleerden de inspecteurs ongedierte terwijl temperatuurvoorschriften niet werden nageleefd en de voedselopslag onhygiënisch was.

Bij twee bedrijven werd vastgesteld dat er illegaal gewoond werd. Vijf keer werd geconstateerd dat werknemers aan de slag waren terwijl ze een uitkering krijgen.

In een enkel geval was er een onveilige elektrische installatie en elders werd waargenomen dat er teveel gasflessen stonden. In enkele panden was sterke drank aanwezig terwijl het bedrijf geen alcoholvergunning had.

De controles, waaraan onder meer gemeente, politie en de Voedsel- en Warenautoriteit en de arbeidsinspectie deelnamen, zijn bedoeld om de effecten van ondermijning tegen te gaan en de veiligheid en leefbaarheid te versterken. (archieffoto)

Geschreven door