SC Buitenboys vrouwen verliezen in enerverend duel van SDO

Het is de vrouwen van Buitenboys niet gelukt om drie punten over te houden in het duel met het Bussumse SDO. Na 90 minuten stond er een 2-1 stand op het bord en had Buitenboys geen punten behaald.

Verrassend afstandsschot

De wedstrijd begon met Buitenboys in de aanval. Het balbezit was duidelijk in hun voordeel, maar de eerste grote kans was voor SDO. Een onverwacht afstandsschot verraste de keeper van Buitenboys en belandde onhoudbaar in het net: 1-0. Dit betekende een vroege achterstand voor Buitenboys waar men niet op gerekend had. Buitenboys toonde hierna  veerkracht en zocht naar een voetballende oplossing om SDO zodoende met de rug tegen de muur te zetten. Voor de rust lukte dat niet en ging de rust met 1-0 in.

Nieuwe tegenslag

Na de rust kreeg Buitenboys een nieuwe tegenslag te verwerken. Een dekkingsfout leidde tot de 2-0 voor SDO. Trainer Sudmeier greep direct in en bracht drie wissels, waaronder Cindy van Duivenbode voor aanvoerder Sanne van Gorp. Van Duivenbode, die terugkeerde na maanden van blessureleed, bekroonde haar invalbeurt met een schitterend doelpunt: 2-1. De aansluitingstreffer gaf Buitenboys nieuwe energie. Het laatste kwartier van de wedstrijd was een ouderwets slotoffensief van Buitenboys. Ze creëerden meerdere kansen, maar de paal en de lat stonden een gelijkmaker in de weg. Het bleef bij de 2-1 en hadden de Almeerse vrouwen zeker een punt verdiend.

Positieve coach

Ondanks het verlies, zag coach Sudmeier veel positieve punten. “We moeten snel leren van onze fouten,  Het is een zware competitie voor onze, relatief jonge en nieuwe ploeg. Gelukkig zie ik dat we de fouten van vorige week niet meer maken en we nu vooral rustiger moeten zijn aan de bal. Maar over het algemeen zien we wel vooruitgang. En als ons spel verbetert, komen de resultaten ook.” aldus de coach van Buitenboys.

Komende wedstrijd is de derby tegen de vrouwen van FC Almere en deze wedstrijd begint om 13:15 uur.