Knappe winst van Forza Almere op FC Weesp (2-5).

Forza Almere heeft in de zaterdag vierde klasse tegen FC Weesp goed gepresteerd ,met een mooie 2-5zege reisde de ploeg van Martijn Sluijk uiteindelijk terug naar Almere.

Forza begon matig aan dit duel maar  kreeg wel wat mogelijkheden. Na vier minuten ontstaan er al veel ruimte en aanvoerder Tim van Eeden besloot te schieten en de bal vloog met links prachtig rechts langs de keeper 0-1. Daarna bleef Forza aanvallen, maar uit een corner wist FC Weesp simpel binnen te koppen. en was de stand weer gelijk 1-1. Dat gaf Weesp extra impulsen en omdat Forza te slap ingreep op dit zware veld, wist een van de spitsen van Weesp zich vrij te spelen en fraai diagonaal in te schieten en zo was het na 16 minuten ineens 2-1 voor de thuisploeg.

Lange ballen.

Aangezien goed veldspel niet echt mogelijk was, veel lange ballen en regelmatig balverlies aan beide kanten werd het een wat rommelig duel.. De wedstrijd ging heen en weer met een licht overwicht voor Forza, maar zeker ook Weesp kreeg wat kansjes. Na een aanval van Forza over links werd de bal goed aangespeeld op Tim van Eeden, maar zijn schot belandde op de lat. Met een beetje geluk ging de bal via de rug van de keeper nog de goal in maar dat liep goed af voor de thuisploeg. De rust ging in met 2-2.

Feller spel

Na de rust had men besloten dat het allemaal wat feller moest maar het duurde even voordat Forza weer wat meer balbezit kreeg en er ook kansen kwamen. Daarvoor had Weesp al wat kansen om zeep geholpen. Na 20 minuten spel was er een doorbraak van spits Raheem Bah Traoure en zijn ploeg op een 2-3 voorsprong zette. Nog was de koek niet op en werd het ook nog 2-4.  Rechtsback Diam Cramer Borneman stoomde op via rechts en schoot van buiten de zestien op doel, de bal leek houdbaar, maar wellicht ook door het veld, kreeg de keeper geen grip op de bal en werd het dus 2-4. Bevrijdend, want de punten leken nu wel mee naar Almere te gaan Ter afsluiting schoot Kai Wilms van links de bal verwoestend in de rechterhoek en heeft de keeper de bal waarschijnlijk niet eens gezien en stond de 2-5 op het scorebord. Al met al een lastige maar verdiende overwinning voor Forza.

Komende wedstrijd ontvangt Forza Robinhood op sportpark Annapark.

Geschreven door