Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Citizen Science Op de rand van de toekomst

27 maart @ 20:00 - 22:30

Gratis

Op 27 maart is er een nieuwe editie van Op de rand van de toekomst! Met als onderwerp: Citizen Science.

Citizen science (burgerwetenschap) is een steeds groter groeiend begrip. Wetenschap is al lang niet meer alleen de eenzame wetenschapper die in een lab of achter de rekentafel aan het werk is. Het fenomeen van de gewone burger als proefpersoon in een studie is natuurlijk al langer bekend, maar de laatste jaren worden er ook steeds meer projecten opgezet waarbij burgers zelf actief meewerken aan onderzoeken. Dat brengt ze in contact met kwesties die belangrijk kunnen zijn voor hun gezondheid of de kwaliteit van hun leefomgeving, het leert ze hoe wetenschap werkt en het kan ze in staat stellen om actie te ondernemen. Maar misschien nog wel belangrijker, het kan de wetenschap verbeteren.

Wat kun je deze avond verwachten?
Anouk Nuijten is informatiespecialist en als projectleider betrokken bij ‘Wetenschap in de wolken’, een project waarbij universiteiten en bibliotheken hun krachten bundelen met burgers om kennis te creëren, analyseren en verspreiden. Ze neemt een heel team mee dat komt laten zien waarom dit een belangrijke ontwikkeling is voor de toekomst.

Suzanne Dikker is neurowetenschapper en combineert cognitieve neurowetenschappen, performancekunst en educatie. Ze is als onderzoekshoofddocent verbonden aan het Max Planck — NYU

Center for Language, Music and Emotion, was een van de oprichters van stichtend lid van de kunst-/wetenschapspraktijk Harmonic Dissonance Collective en leidt Mindhive, een gemeenschap-wetenschapplatform science-platform dat partnerschappen tussen student/leraar/wetenschapper en gemeenschap/wetenschapper ondersteunt voor onderzoek naar het menselijk brein en gedrag. We interviewden haar vooraf over haar werk, waaronder een aantal bijzondere kunstprojecten die ze deed met Marina Abramovi?

Verder hebben we aandacht voor de nationale bijentelling die niet lang na deze aflevering van start gaat. Samen met de nationale vogeltelling een van de grotere burgerwetenschapsprojecten binnen Nederland. Maddy van Holland is actief voor de Leidse Citizen Science Werkgroep ‘Ontdek natuur’ en komt vertellen hoe het werkt en hoe iedereen mee kan doen.

Wat is Op de rand van de toekomst?

In een reeks van verschillende afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij. Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken.

Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

Gegevens

Datum:
27 maart
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://avanti-almere.nl/

Locatie

Avanti – Kunstlinie zaal X
Esplanade 10
Almere, 1315 TA
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie